*Nettavisen* Sport.

Start beholder plassen i Tippeligaen: - En lettelse for klubben

Start-spillerne kunne juble over seier mot Jerv. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Start berget plassen og vant ”Slaget om Sørlandet” med 3-1 over Jerv hjemme og 4-2 sammenlagt.

25.11.15 21:09

START - JERV 3-1 (4-2 sammenlagt)

SØR ARENA (Nettavisen): -Dette her er en lettelse for klubben. Gleden hos guttene er lett å se, sier Erik Ruthford Pedersen over høyttalerne like etter kampslutt.

Seieren til Starts var lagets første på 18 kamper, siden 4. juli hjemme mot Stabæk i serien.

Rammene var perfekte før avspark i Kristiansand. Storebror Start og lillebror Jerv spilte uavgjort 1-1 i Grimstad i første oppgjør. Foran et nærmest fullsatt Sør Arena kokte det i begge tilhengerskarer, og alt var klart for en av tidenes største fotballbegivenheter på Sørlandet.

Allerede etter drøye to minutter kom den første farligheten, ganske likt som kampen på Levermyr lørdag. Jerv slo inn fra høyre og Ohi Omoijuanfo kom til heading inne i 16-meteren. I likhet med situasjonen forrige kamp klarte ikke Omoijuanfo å få stanget ballen i mål.

Corner i tverrligger

Daniel Aase fikk tillitt fra Start og kom med en advarsel tidlig. Kantspilleren tråklet seg nesten fra inne i Jervs boks, men ble stoppet til corner i siste liten. Etter 14 minutter kom Espen Børufsen fri til venstre etter forarbeid av Kristoffer Ajer, men kantens avslutning gikk utenfor.

Gjestene fra Grimstad holdt på å ta ledelsen etter 27 minutter, men Start slapp med skrekken. Henrik Robstad svingte en innoverskrudd corner rett i tverrliggeren etter en drøy halvtime. Tre minutter senere kom nesten Alexander Lind alene med Håkon Opdal, men en god takling fra Alex De John hindret spissen.

Andreas Hollingen fikk ballen i en glimrende posisjon etter 36 minutter, men fik ikke ballen på sin høyrefot og brukte for lang tid. Skuddet med feil fot ble blokkert av Nils Petter Andersen og Glenn Andersen, Jervs stoppeduo.

Samme Hollingen skulle lykkes langt bedre noen minutter senere. Moldenseren fikk ballen på 20 meter og fikk lade kanonen. Ballen dundret inn i venstre hjørnet bak Knutsen etter 42 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0 til Start ved Andreas Hollingen under andre kvalifiseringskamp til eliteserien menn mellom Start-Jerv på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)


Jerv gir seg som kjent aldri, og svarte før pausen. Henrik Breimyr mistet ballen på egen banehalvdel mens stopper Michael Christensen lå på feil side. Dennis Antwi kom foran De John og alene med Opdal gjorde Antwi ingen feil. Stillingen til pause var 1-1 på Sør Arena og 2-2 sammenlagt.

Børufsen-volley

Publikum hadde så vidt fått tid til å sette seg etter pausen før Start tok ledelsen igjen. På en stuss kriget Børufsen seg inn foran Nils Petter Andersen og klinket ballen i nettet på volley. Kristiansand og Start var igjen i førersetet.

Børufsen kom til en stor sjanse like etter scoringen. Kantspilleren stupheadet et innlegg fra motsatt side, men målvakt Knutsen reddet unna. Det gikk ikke mer enn to minutter før Børufsen var involvert igjen. Hollingen spilte ballen inn i straffefeltet hvor Børufsen kom stormende og prøvde å plassere ballen forbi Knutsen. Målvakten til Jerv var med på notene og reddet til hjørnespark.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Kristiansand 20151125. 2-1 til Start ved Espen Børufsen (foran). Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)


Start spilte på seg stor selvtillit etter 2-1-scoringen foran 12 250 tilskuere på Sør Arena, men Jerv bygde opp et press de siste 20 minuttene med flere dødballer og spill på Starts banehalvdel. Henrik Robstad kom på et kjemperaid fra backplass. Jerv-spilleren virket ustoppelig og kom seg langt inn i feltet til Start hvor han la ballen ut i feltet. Der kom Daniel Aase og reddet Start med en lang tå rett foran Antwi.

Fantastisk kontring

Start la om til fem bak for å forsøke og tette igjen bakover. De gule og svarte skulle også varte opp med en kontring tatt ut av det viktigste kapitelet i boka. Ajer vant en ball på Jervs corner, satte fart og slo ut til innbytter Jon Hodnemyr. Han skjærte innover og så en De John i full fart på vei mot mål fra sin stopperposisjon. Pasningen motsatt var glimrende og amerikanerens avslutning var prikkfri. Med 3-1 etter 83 minutter til Start virket det kjørt for Jerv.

Steinar Pedersens menn ga det et forsøk og holdt på å få utteling. Joachim Edvardsen dundret enn ball i tverrliggeren med fem minutter igjen å spille, men Start hadde marginene på sin side. Sjansene Jerv kom med de siste minuttene ble for små. Start holdt unna Askeladen fra Grimstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.