RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start eneste klubb uten tenåringer

INGEN TENÅRINGER: Amin Nouri og Mons Ivar Mjelde har det likevel moro.
INGEN TENÅRINGER: Amin Nouri og Mons Ivar Mjelde har det likevel moro. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Hele 44 tenåringer har fått spilletid i eliteserien. Start er eneste klubb som ikke har benyttet tenåringer.

- Det har ingenting med min filosofi å gjøre. Start tar gode steg på utvikling og fremtiden ser lysere ut, skriver en ferierende Mons Ivar Mjelde i SMS til Fædrelandsvennen.

Vålerenga topper tenåringstabellen. De har sluppet sju av dem på banen i årets eliteserie. Deretter følger Brann (6) samt Stabæk og Strømsgodset (begge 5). I bunnen finner en, i tillegg til Start, Odd, Rosenborg og Sarpsborg 08 (alle én).

- Ettersom vi ikke har fått de resultatene som forventet, har vi lagt en større del av ansvaret på de mer rutinerte, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til FVN.

Han garanterer derimot for at Start fremover vil bruke yngre spillere i større grad. Seriemester Strømsgodset slipper stadig til unge spillere.

- Det er en kalkulert risiko og vi må veie det mot opp mot resultatene. Men de fleste ungguttene som spiller hos oss, spiller fordi de er gode nok, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til Fædrelandsvennen.

Lokalavisen stiller på kommentatorplass spørsmålet om «kan talentene i det hele tatt blomstre under Mjelde?».

- Du blir ikke god av å sitte på benken og bare trene. Gjennom spill i eliteserien kan det skje to ting. Enten får du en god opplevelse av at du hevder deg. Eller så skjønner du at du har en vei å gå. Begge deler er viktig læring, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal, som har sluppet til flest tenåringer i år. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere