Start er i pengenød

Foto: Tor Yttri/Scanpix

Den kriserammede klubben trenger fem millioner kroner.

06.09.11 10:05

Start ligger sist på tabellen i Tippeligaen, og nå kommer det fram at klubben også sliter med det utenomsportslige.

Som følge av at klubben har hentet inn en ny trener og nye spillere, samt at publikum svikter på Sør Arena, mangler Start penger til å betale regninger.

- Realiteten er at vi må ha 4-5 millioner kroner i likviditetsstyrke i løpet av høsten. Det må til for å dekke løpende utgifter, sier administrerende direktør, Sveinung Hovstad til Fædrelandsvennen.

Hovstad forklarer at byttene Start har gjort på spiller- og trenersiden, har kostet klubben 2,5 millioner kroner. I tillegg har Start hittil tapt 2 millioner kroner på publikumssvikten - noe som kan øke til det dobbelte ved sesongslutt.

Start skulle i utgangspunktet styre mot et underskudd på 5,9 millioner kroner dette året, men det tallet kan bli dobbelt så stort ved utgangen av 2011. Likevel føler Start at investeringene i det sportslige var nødvendig.

- Det er vår forpliktelse å gjøre det vi kan for å unngå nedrykk. Det er jo langt verre scenario. Vi føler det vi har gjort er innenfor rimelighetens grenser, forklarer Hovstad.

Direktøren forteller at alle avgjørelse er diskutert med styret, og at det nå jobbes med å få inn penger. Skulle Start vinne over Aalesund i cupens semifinale, kan det være redningen, ettersom det vil gi omtrent 5 millioner i Start-kassa.

Magne Kristiansen, Svein Erik Halvorsen og Vidar Robstad eier 66 prosent av Start Toppfotball. IK Start eier resten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.