RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start henter Lørenskog-spiller Jibril Bojang

FORSTERKER: Start-trener Steinar Pedersen sier det trolig vil bli flere signeringer i løpet av sommeren.
FORSTERKER: Start-trener Steinar Pedersen sier det trolig vil bli flere signeringer i løpet av sommeren. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Lørenskog-spilleren bekrefter at han drar til bunnlaget i Tippeligaen.

Etter å ha tilbrakt kun en halv sesong i PostNord-ligaen (2.-divisjon) med Lørenskog, forlater Jibril Bojang Akershus-klubben til fordel for tippeligasliterne Start.

Det bekrefter både Bojang og klubben overfor Nettavisen.

- Jeg hadde tilbud fra tre andre klubber, men er veldig glad for at jeg nå skal spille for Start. De er en stor klubb med fantastiske fasiliteter, sier Bojang som også var i samtaler med Mjøndalen, Kristiansund og svenske Falkenberg.

- En ung spiller som har et stort potensial og gode forutsetninger til å ta et nytt nivå, sier Steinar Pedersen, Start-trener, til Nettavisen. 

Les også: Molde lå under to ganger mot bunnlaget

Les også: - Tidligere VIF-spiller går til Liverpool

SIGNERT: Jibril Bojang har signert en 2 1/2-årsavtale med Start.

21-åringen kan bekle de fleste offensive rollene, og sier selv at han er en spiss som gjerne spiller på høyrekanten. Han står med én scoring på åtte seriekamper i inneværende sesong.

Bojang har signert en 2 1/2-årskontrakt med Start.

- Vi ser etter løsninger både på kort og lang sikt, og Jibril viser ferdigheter og en rå styrke, som vi håper å dra nytte av framover, sier Pedersen.

Bojang kom til Lørenskog fra Grorud før sesongen, har en fortid fra blant annet Skeid og Vålerenga og var på prøvespill i Premier League-klubben Southampton som ungdomsspiller. Han har også representert Norges U19-landslag.

Nå vil han bidra til at Start, mot alle odds, beholder plassen i Tippeligaen.

- Selvfølgelig har vi en mulighet til å klare det. Det er klart at det har vært en tung sesong, men det har sett bedre ut etter sommerpausen, sier Bojang om sitt nye lag som søndag klarte sterke 2-2 borte mot Molde.

Sørlandsklubben har kun sju poeng på 16 kamper i Tippeligaen. Det klare målet er å holde seg på øverste nivå.

Start har testet flere spillere den siste tida, og samtidig med Bojangs prøvespill fikk blant annet Lørengskog-keeper Kamil Olsztynski (29) og Rosenborg-stopper Per Magnus Steiring (19) vise seg fram. Det er ikke avgjort om disse også får tilbud om kontrakt.

- Vi har flere spillere inne til vudering, og er i ferd med å konkludere om disse spillerne nå, sier Pedersen.

Start-treneren ønsker ikke si noe mer om hvilke spillere de ønsker å forsterke med for å prøve å redde plassen, men sier til Nettavisen av det mest sannsynlig vil komme flere signeringer i løpet av sommeren. 

Søndag er det et livsviktig bunnoppgjør på Sør Arena, når Start tar imot Vålerenga, som ligger på plassen over.

Kampstart er 15.30. Følg kampen direkte i Nettavisens livestudio.

BLOGG: Rosenborgs spiss-strategi er en gåte

Følg med: Vi dekker overgangsvinduet direkte!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere