RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reidar Teigen/ Scanpix

Start kan gå konkurs

Sørlandsklubben er i alvorlig pengekrise.

Start har en alvorlig pengekrise og trenger rundt fem millioner kroner til å dekke utgifter ut året. Bystyret i Kristiansand er ikke behjelpelig og stemmer trolig mot rådmannens forslag om å gi Start et nytt lån på seks millioner kroner.

Start har allerede fått 40 millioner kroner i lån fra kommunen for å reise Sør Arena. Klubben skal tirsdag kveld ha sendt et brev til politikerne hvor det kommer frem at klubben kan gå konkurs i løpet av de neste uke hvis de ikke får et kommunalt lån onsdag kveld.

- Et nei fra kommunen til lånet vil sannsynligvis være dramatisk for Start fordi det i dagens markedssituasjon ikke er mulig å få lån i bank eller tilsvarende, står det i brevet, ifølge Fædrelandsvennen.

Klubben skriver også at styrene i Start Toppfotball AS og Start Stadion AS vurderer å gå til skifteretten.

- Start er det viktigste kulturelle vi har her i byen. Nå må vi få rodd dette i land slik at folk i Kristiansand vet at vi har et fotballag neste år, sier Start-investor Trond Willy Wilhemsen, som mener at banker, privatpersoner, forretningsfolk og investorer må trå støttende til for å redde klubben.

Som om ikke det skulle være nok, har Start også lønnsutbetalinger som skal ut i disse dager.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere