RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Start raknet etter tidlig rødt kort: Slapp inn seks (!) mot VIF

RØDT KORT: Her feller Simon Larsen en offensiv Bård Finne og fratar spilleren en åpenbar målsjanse. Dermed ble Larsen korrekt utvist av dommer Kai Erik Steen.
RØDT KORT: Her feller Simon Larsen en offensiv Bård Finne og fratar spilleren en åpenbar målsjanse. Dermed ble Larsen korrekt utvist av dommer Kai Erik Steen. Foto: Skjermdump Eurosport
Sist oppdatert:
Det ble en enklere dag på jobben enn ventet for Ronny Deila & co.

START - VÅLERENGA 1-6:
SØR ARENA (Nettavisen): Vålerenga vant hele 6-1 borte mot Start lørdag kveld. Simon Larsen ble utvist for vertene allerede etter fire minutter, og derifra og ut var det kun ett lag på banen. 

Med publikumsrekord for året var det duket til fest på Sør Arena da Vålerenga gjestet Start lørdag ettermiddag.

Men de 5007 frammøtte hadde knapt nok fått satt seg da det smalt. Starts Damion Lowe slo en svak pasning til stopperkollega Simon Larsen. Vålerengas Bård Finne reagerte hurtig, og snappet ballen like foran beina på Start-kapteinen.

På klønete vis ble Finne felt av Larsen like utenfor 16-meteren, og Start-kapteinen fikk marsjordre av kampens dommer Karl Erik Steen. I det den tidligere Vålerenga-spilleren går i garderoben tar Fredheim Holm frisparket fra 18 meter, og han legger den elegant i lengste hjørne til stormende jubel fra den fulle bortetribunen.

Like før kampstart måtte Håkon Opdal slenge inn håndkleet, og Benjamin Boujar måtte inn mellom stengene, og 24-åringen fikk det tungt. Etter 23 minutter slo Fredheim Holm inn fra venstre, og Boujar bommet fullstendig på feltarbeidet. Ballen havnet hos Bård Finne som gikk for avslutning på volley, inne foran mål ventet Sam Johnson som enkelt kunne dobla ledelsen fra kloss hold.

Stormet inn til dommeren

Det var ampert i pressesonen på Sør Arena etter at Start hadde tapt 1-6 mot Vålerenga lørdag kveld. Starts trener Mark Dempsey skjermet spillergruppa og stormet inn i dommergarderoben.

Etter å ha pratet med sørlandsavisen Fædrelandsvennen gikk Mark Dempsey lei spørsmåla og gikk i garderoben, etter noen minutter kom den karismatiske treneren tilbake:

- Jeg var ikke fornøyd med måten han pratet til spillerne mine på, sier Dempsey til Nettavisen etter kamp.

I følge Dempsey skal Tobias Christensen ha gått bort til dommeren og kjeftet etter kampen, men der skal han angivelig blitt møtt med «Dere har tapt 1-6, dere har tapt 1-6», og det reagerte Dempsey på.

- Tobias er ung og naiv, så han burde nok ikke gjort det, men jeg reagerer på måten dommer Steen svarer, det tok jeg opp med han, og han sa unnskyld, forteller Dempsey.

FORBANNA: Mark Dempsey stormet inn til dommer Kari Erik Steen etter kampen.

Kampleder Kai Erik Steen så tydelig preget ut da han kom ut for å møte pressen, en time etter kampslutt. Han mener at han ikke kom til ordet da Dempsey kom i garderoben.

- Det var en monolog fra Mark, jeg prøvde å komme til ordet, men det var ikke han interessert i. Jeg forstår ikke hvorfor han var så sint, sier Steen til Nettavisen.

- Er dette noe som kan påvirke Dempsey og Start negativt i kamprapporten? 

- Det vil jeg ikke kommentere, fortsetter kamplederen.

Dommeren fra Bergen bekrefter at det ble en konfrontasjon med Tobias Christensen etter kampen.

- Det var flere spillere som kjeftet mye utpå der, og Christensen var en av dem. Akkurat hva jeg sa husker jeg ikke. Poenget mitt var at de hadde tapt 6-1 så jeg ser ikke poenget med å stå her å være sint på meg, så er det mulig at Christensen misforstår meg, forklarer dommeren.

Etter fire minutter fikk Simon Larsen rødt kort etter å ha felt Bård Finne på vei gjennom, den avgjørelsen er Steen sikker på at var riktig:

- Den er veldig grei. Jeg så den akkurat på reprise før jeg kom ut. Inne i feltet hadde det nok blitt gult kort, men siden det er utenfor så er det rødt, forklarer den 32-år gamle dommeren. Dempsey på sin side mener at det kan diskuteres. -Dommeren har dømt, men jeg synes det ser ut som Simon Larsen prøver og takle, og så treffer Finne han, forteller Start-treneren.

Nektet å snakke med pressen

Like etter kamp kom beskjeden om at ingen spillere fra Start-leiren kom til å snakke med pressen. Dempsey sa til Fædrelandsvennen at den eneste som fikk lov å komme ut var Elliot Käck, og han skulle bare prate med lokalpressen. Dempsey grunngir det slik:

-Dere (pressen journ.anm) forteller hele tiden at det er en ung spillergruppe, og jeg ville ikke at de unge skulle prate med pressen. Vi har en ung keeper som vilel fått en del spørsmål, Tobias Christensen ville fått en del spørsmål, det er min avgjørelse som trener, det er mulig at det er feil, men det var slik det ble denne gang, forklarer 54-åringen.

LOKALAVISA: Mark Dempsey var forbanna etter kampen mot Vålerenga.

Like før kampstart måtte Håkon Opdal kaste inn håndkleet, og Benjamin Boujar måtte steppe inn. Opdal skal ha fått en ankelskade, men Dempsey vet enda ikke omfanget.

- Det var en ankelskade, så vet vi ikke hvor lenge det er snakk om, men vi håper at han er klar til neste helg, for vi trenger Opdal borte mot Rosenborg, sier Dempsey.

Mark Dempsey ville ikke gi skylda for stortapet til noen av spillerene, i stedet valgte treneren å ta på seg alt ansvar selv.

  -Det var min feil, helt klart. Vi hang godt med til pause, og så bytter vi ut Wichne, for å ta hensyn til venstrekanten til Vålerenga som herja (Chidera Ejuke journ.anm.). Da la vi om til tre bak, og det skulle vi ikke gjort. I ettertid ser jeg at vi skulle flyttet Isaac Twum ned på høyrebacken, så jeg må rett og slett bare ta på meg skylda for den bommen, forklarer treneren.

Nå venter Rosenborg for Start, og Dempsey er klar på at de kan tape stort.

- Det kommer til å bli vanskelig, og vi kan plutselig tape med ti. Molde tapte med fire og de kunne blitt slått med ti, men vi skal reise opp dit å «give it a go», forteller Dempsey.

Fornøyd Deila

Ronny Deila smilte bredt etter kampslutt, og er fornøyd med starten de har fått på bortebane.

- Det her var nydelig. I fjor sleit vi på bortebane, men i år har vi tatt seks av ni poeng, så hvis det fortsetter kan det bli morsomt utover, forteller Deila til Nettavisen.

Frontrekka til Vålerenga strålte utpå Sør Arena, og Chidera Ejuke dro til med en haug piruetter utover i andre omgangen, litt for mange etter Ronny Deila sin smak.

- Vi fikk spilt på oss mye selvtillit inn mot de neste kampene nå. De piruettene blir litt for mye for min smak, men når han er så effektiv som han er fram til vi har scoret fem, da er det ferdigheter av et annet kaliber enn hva vi er vant til, sier Deila.

Tilbake i 2014 pådro Ronny Deila Start ett 0-6 tap da han var på besøk med, nå kom han tilbake med Vålerenga og laget hans scoret seks nok en gang.

- Vi får jo håpe at det fortsetter! Det var ikke slik da jeg var spiller, da hadde jeg mye harde stunder her, ler Deila

Redusering og stolpetreff

Til tross for at Start måtte spille med ti mann fikk de etablert seg inne på Vålerengas banehalvdel. Kevin Kabran og Kasper Skaanes kombinerte like utenfor Vålerenga sitt felt, før Erik Wichne får ballen inne i 16-meteren. Wichne spilte på tvers til Tobias Christensen som fikk et hav av tid før han bredsida ballen inn bak Adam Larsen Kwarasey. Like etterpå var Vålerenga på farten igjen. Chidera Ejuke kom inn sentralt, og Start sitt forsvar såg ut som en sveitserost. Teknikeren tredde ballen nydelig gjennom til Samúel Kári Fridjónsson som kom alene med keeper. Islendingen valgte å tuppe ballen forbi Boujar, men avslutningen spratt i stolpen og ut igjen. Nærmere kunne ikke Vålerenga vært sin tredje for kvelden.

Brasilianske detaljer fra Island

Fem minutter ut i den andre omgangen kom Fridjónsson alene med tre Start-forsvarere. Islendingen leverte noen svært effektive kroppsfinter, og kom seg alene med Boujar. Avslutningen gikk rett på sisteskansen, men reservekeeperen klarte ikke å styre returen dit han ville. Ballen havnet da hos en umarkert Bård Finne, som etter to målgivende, bare kunne ekspedere ballen i nettet fra fem meter.Tre minutter senere raknet det for Start-forsvaret igjen. Fridjónsson ble spilt alene med Boujar på ny, og i duell med Boujar hælsparket islendingen ballen tilbake til Chidera Ejuke, som takket og bukket ved å kontant sette ballen via stolpen og i mål. Og det kunne fort blitt mer. Amin Nouri kastet inn fra høyre, og Vålerenga vant duellen inne i feltet. Ballen havnet til slutt hos Sam Johnson som satte inn sin andre for dagen, men i jubelscenen kom flagget, og scoringen ble annulert for offside.

Ble fullstendig ydmyket

Og så ble ydmykelsen komplett på Sør Arena. Ejuke fikk ballen ute til venstre, og nigerianeren flikket ballen på lekent fram til Fridjónsson. 22-åringen fikk god tid til å kjæle med lærkula før han kom fram til skuddhold. Der dunket islendingen ballen i nærmeste hjørnet, og Boujar var ikke i nærheten av å rekke ned på avslutningen. Like før klokka passerte 70 minutter kom dagens sjette fra gjestene. Finne har slått flere gode hjørnespark, og denne gangen ble det valuta. Ballen traff hodet til Jonatan Tollås Nation på fem meter og sunnmøringen har få problemer med å stange inn sin andre scoring for sesongen.

Gult for filming

Med ett kvarter igjen på tavla drar Chidera Ejuke seg forbi to Start-spillere før han skal passere Isaac Twum inne i 16-meteren. I det Ejuke passerer landsmannen velger han å hive seg, uten at Twum er i nærheten, og dommer Steen drar fullt fortjent opp det gule kortet for filming til en av kampens store profiler.

Kampen ebbet dermed ut på 1-6 til gjestene.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere