*Nettavisen* Sport.

Start taper 15-20 millioner om de rykker ned

Det første kvalikoppgjøret mellom Jerv og Start endte 1-1 i Grimstad.  Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Onsdag kveld avgjøres «Slaget om Sørlandet».

25.11.15 16:44

Følg Start-Jerv direkte her fra kl. 19.00

Storebror på Sørlandet har allerede kuttet kraftig i kostnadene i løpet av 2015. Skulle lillebror Jerv gå seirende ut av onsdagens nedrykksdrama på Sør Arena, må Start belage seg på å hugge av ytterligere 15-20 millioner fra budsjettet. Det skriver Fædrelandsvennen.

Å kutte antall heltidslønnede spillere, blir trolig èn av konsekvensene.

- Start har vært i økonomisk krise i snart 20 år, og kan ikke risikere å havne i nytt økonomisk uføre, sier Tor Geir Kvinen, høyskolelektor og ekspert på fotballøkonomi, til Fædrelandsvennen.

Beholder hjemmebanen

Klubben har også hatt store økonomiske utfordringer knyttet til Sparebanken Sør Arena, i mange år. Skulle det bli nedrykk, er det imidlertid ikke et alternativ å finne seg en ny hjemmebane. Det slår administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal fast overfor Fædrelandsvennen.

Hvis Start henter seg inn etter 1-1-resultatet i den første av de to kvalikkampene mot Jerv, og beholder plassen i eliteserien, mener Start-sjefen at klubben vil ha grei kontroll på økonomien.

- Men vi spretter ikke noe champagne og tror at alt er i orden av den grunn, sier han til lokalavisen.

Starts budsjett har i år vært på 54 millioner. Jerv, i 1. divisjon, har et budsjett på 9,5 millioner.

Milliardær i ryggen

Grimstad-klubben har for øvrig en milliardær i ryggen. Knut Ugland, som er enearving til Ugland-konsernet, har selv vært keeper i Jerv. Nå er selskapet hans svært tungt inne i sponsorpoolen til klubben. Han avviser imidlertid at Jerv kan belaget seg på en såkalt «rik onkel»-strategi.

- Vi har alltid sagt at vi ikke kommenterer tall. Vi må sette oss ned med Jerv og andre aktører og se hva som er mulig å få til. Men vi skal ikke opp i det budsjettet som Start har. Klubben skal fortsatt være basert på dugnadsånd, sier Ugland til Aftenposten, og legger til:

- Klubben må ikke ta på seg så mye kostnader at det ikke er mulig å reversere det om det igjen skulle komme dårlige tider. Det er klubben Jerv som er viktigst, uansett hvilken divisjon.

Jerv rystet Start med sin sene utlikning på hjemmebane, og har mye mindre å tape når lagene møtes til «Slaget om Sørlandet» onsdag kveld. De er en klubb på vei oppover. I fjor var det Mjøndalen som overraskende sendte storklubben Brann ned i 1. divisjon.

Onsdag kveld blir to ny skjebner beseglet.

Følg Start-Jerv direkte her fra kl. 19.00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.