RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statistikken Real Madrid støtter seg til

UNDER PRESS: Carlo Ancelotti leder Real Madrid i Champions League tirsdag.
UNDER PRESS: Carlo Ancelotti leder Real Madrid i Champions League tirsdag. Foto: Sergio Perez (Reuters / NTB scanpix)
Taper aldri en åpningskamp i Champions League.

Foran mesterligakampen mot Basel er statistikken bedre enn formen for Real Madrid. Storklubben har aldri tapt sin første hjemmekamp i en europeisk turnering.

De regjerende mesterligavinnerne har fått en tung start på serien i Spania. Med kun én seier på tre kamper, deriblant et ydmykende hjemmetap mot byrival Atletico, må Carlo Ancelottis mannskap overbevise når Basel kommer på besøk tirsdag kveld.

- Denne kampen kommer på helt riktig tidspunkt i og med at det er en god mulighet til å vise en positiv reaksjon og kvaliteten i laget, sa Ancelotti på en pressekonferanse mandag.

Fornøyd med stallen

Til tross for den tunge starten i serien og salgene av Xabi Alonso (Bayern München) og Ángel Di María (Manchester United), er Ancelotti fornøyd med stallen han disponerer.

- Jeg har en svært god stall som er konkurransedyktig. Jeg tror spillerne føler det på samme måte. Vi kan vinne alle turneringene vi er med i, derom hersker det ingen tvil blant spillerne, fastslo han.

Den italienske manageren kan uansett støtte seg til statistikken. Hovedstadslaget har en seiersprosent på hele 95,5 prosent i sine første hjemmekamper i europeiske turneringer. De siste 36 kampene har endt med seier.

Ikke siden uavgjortkampen mot Anderlecht i 1962 har hvittrøyene gitt fra seg poeng på Santiago Bernabéu i den type kamp.

Chelsea-overmenn

På papiret og statistikken ser det altså ut som en overkommelig oppgave for de tidoble mesterligavinnerne, men seriemesterne fra Sveits overrasket alle og slo Chelsea to ganger forrige sesong.

Til tross for å ha slått det engelske storlaget to ganger, maktet ikke Basel å ta seg videre til cupspillet. Sveitserne endte på tredjeplass i gruppa bak Chelsea og Schalke.

I europaligaen tok laget seg til kvartfinalen, der det ble tap for spanske Valencia. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere