Gå til sidens hovedinnhold

Statistikken som bør skremme Solskjær

Ingen har noensinne klart det Molde skal forsøke.

Ole Gunnar Solskjær har ledet Molde til to strake seriemesterskap. Det tredje blir vanskeligere, ettersom laget står med null poeng etter tre serierunder.

27 runder gjenstår.

- Det blir selvfølgelig vanskelig for Molde å vinne siden Rosenborg har utnyttet det maksimalt med full pott. Dette er de to største favorittene til gullet., sier TV 2s dyktige kommentator Øyvind Alsaker til Nettavisen.

- Molde vil nok ta mye poeng framover når banene blir bedre, men laget har mistet Tippeligaens beste spiller i Vegard Forren og sin toppscorer i Davy Claude Angan. Det merkes. Rosenborg har derimot forsterket betydelig, først i fjor sommer og så igjen i vinter, legger Alsaker til.

Minimum to poeng
Nettavisen har tatt et dypdykk i historien og kan konkludere med følgende: Ingen lag har noensinne vunnet toppdivisjonen i Norge etter å ha tatt null poeng på de tre første rundene.

- Det blir en stor test for meg, uttalte Solskjær etter 0-1-tapet for Brann.

Nærmest har faktisk Molde selv vært, hvis vi kun ser på de årene det har vært 16-lagsserie. I 2011 sto Solskjærs lag med to poeng etter tre runder og lå helt nede på 14.-plass.

Også Rosenborgs mesterlag i 1997 åpnet med kun to poeng på de tre første kampene. Trøndernes prestasjon i 1997 var nok enda sterkere, ettersom det den gang kun ble spilt 26 kamper per sesong, mot 30 nå.

Rosenborg klarte også å vinne serien etter å ha startet med to poeng på sine tre første kamper i 1990, da det kun ble spilt 22 kamper per lag. I løpet av de 24 sesongene med to poeng for hver seier (1963-1986) klarte Branns mesterlag i 1963 og Lillestrøms gullvinnere i 1986 også å vinne etter å ha startet med to poeng.

Men alle disse eksemplene handler om to poeng, ikke null. Forskjellen er selvsagt stor.

Ekstraordinært
- Molde kan fortsatt vinne ligaen, men jeg tror, uavhengig av den dårlige starten, at det skal noe ekstraordinært til for å vinne tre år på rad. Jeg mener de ikke har styrket stallen nok til det. Jeg har tippet Rosenborg og Godset foran dem, og holder på det, sier C Mores eminente kommentator Kenneth Fredheim til Nettavisen.

Bortsett fra Rosenborg, er Viking (fire, fra 1972-1975) det eneste laget som har klart å vinne mer enn to år på rad i norsk fotballs historie.

Mini Jakobsen er overbevist om at Rosenborg vinner.

- Helt riktig. Rosenborg vinner serien med 5-10 poengs margin, tror Mini.

Per Joar Hansen har definitivt fått uttelling med lerkendalklubben så langt - Rosenborg har ni poeng og 9-0 i målforskjell.

- Kombinasjonen av at den antatt sterkeste konkurrenten ser meget solid ut, og at de selv sliter i deler av spiller, gjør at det ikke ser lyst ut akkurat nå, konstaterer Lars Tjærnås i C More.

Nettavisens fotballblogger Bernt Hulsker skrev allerede før Moldes tap for Brann på lørdag at Solskjærs lag har framstått som naivt. Han tror likevel ikke at gulltoget har kjørt fra perrongen.

- Er det noen som kan bryte akkurat den statistikken, er det Solskjær, sier Hulsker til Nettavisen.

Trenger en spiss
Ekspertene virker samstemte i at Rosenborg er på vei mot klubbens 23. seriemesterskap. Seks ganger tidligere, siden trepoengssystemet ble innført i 1987, har ligamesteren åpnet med ni poeng på de tre første rundene.

90 prosent av sesongen gjenstår fremdeles, men ekspertene virker enige om at Molde er svakere i 2013 enn i 2012.

- Jeg er helt sikker på at Molde blir å regne med utover i år også, men min favoritt før sesongen var Rosenborg, og ingenting i løpet av de tre første rundene gir grunn til å endre på det. Jeg føler Moldes to største utfordringer nå er å få en annen type spiss, mer fysisk robust. Og bli bedre til å forsvare egen 16-meter ved innlegg, sier Tjærnås til Nettavisen.

Kilde: Nifs.no

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken