Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statistikken taler mot Monaco

DÅRLIG STATISTIKK: Monaco får det tøft i kveldens kamp. Arturo Vidal scoret kampens eneste mål i det første oppgjøret.
DÅRLIG STATISTIKK: Monaco får det tøft i kveldens kamp. Arturo Vidal scoret kampens eneste mål i det første oppgjøret. Foto: Antonio Calanni (Ap)
Sist oppdatert:
Monaco får en tøff oppgave å komme seg videre fra tirsdagens Champions League-oppgjør.

Juventus har aldri tapt for et fransk lag i utslagsrundene i europacupene. Monaco sliter på sin side alltid mot lag fra Italia. Utfallet av onsdagens mesterligaduell synes gitt.

Juventus vant det første kvartfinalemøtet i Torino 1-0, men har på ingen måte noen betryggende ledelse foran returmøtet i fyrstedømmet ved Middelhavets bredd. Langt mer trygghet er det å finne i historiebøkene.

De viser nemlig at den suverene italienske serielederen aldri taper når et fransk lag står på motsatt banehalvdel i en utslagskamp i Europa. Juventus har ti seirer på like mange forsøk og må finne seg i å være soleklare favoritter også onsdag.

Mer oppmuntrende blir det ikke for hjemmelaget å se på egen statistikk. Monaco har møtt italiensk motstand seks ganger tidligere og bare vunnet én eneste kamp.

På toppen av det hele står laget uten seier på sine fire siste hjemmekamper i alle konkurranser.

Juventus økte på sin side forspranget til forfølgerne i Serie A til 15 poeng med 2-0-seieren over serietoer Lazio lørdag. Det meste går på skinner for mannskapet til Massimiliano Allegri, som ser ut til å hente hjem sin fjerde strake ligatittel.

Foran onsdagens mesterligakamp er det heller ikke mye som bør bekymre Juventus-treneren. Midtbanespillerne Martín Cáceres og Paul Pogba er riktignok fortsatt ute med skader, men Allegri har godt med klassespillere å ta av.

- Jeg er godt fornøyd med den suksessen laget opplever i øyeblikket. Spillerne fortjener skryt, fordi de har vist masse modenhet, sier Juventus-treneren ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Han hevder han har litt å tenke på foran onsdagens kamp.

- Jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken formasjon vi skal spille i, men dersom laget forsvarer seg godt, spiller den egentlig ingen rolle om vi har tre eller fire mann i forsvaret, sier Allegri.

- Jeg er ikke fornøyd. Vi spilte bra i første omgang og kontrollerte kampen. De siste 30 minuttene så det derimot ut som vi var slitne, sa portugisiske Jardim.

Nå er Monaco seks poeng bak ligaleder Lyon, hvilket betyr at håpet om seriegull svinner.

Foran onsdagens mesterligakamp må Jardim i første rekke finne en midtbanekonstellasjon som fungerer. Uten lagets faste defensive midtbaneanker Jeremy Toulalan kan det bli vanskelig å stoppe gjestenes sterke angrepsrekke. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!