RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statlig TV-kanal sensurerte bilder av kvinnelig dommer


NÆRBILDE: Köln-trener Stefan Ruthenbeck var lite tilfreds da Bibiana Steinhaus ikke dømte straffe til hjemmelaget mot Bayern München. Denne lille diskusjonen kom neppe med på TV i alle land som viste kampen.
NÆRBILDE: Köln-trener Stefan Ruthenbeck var lite tilfreds da Bibiana Steinhaus ikke dømte straffe til hjemmelaget mot Bayern München. Denne lille diskusjonen kom neppe med på TV i alle land som viste kampen. Foto: Wolfgang Rattay (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kampen mellom Köln og Bayern München ble vist på TV i Iran, men det ble ikke dommer Bibiana Steinhaus.

Fotballdommeren Bibiana Steinhaus ble i fjor historisk som første kvinne med ansvar som hoveddommer i Bundesliga for menn, det høyeste nivået i Tyskland, en av verdens ledende fotballnasjoner.

Kamper med storlagene i Bundesliga vises i store deler av verden, inkludert Iran, som sist helg viste oppgjøret mellom nedrykksklare Köln og ligamester Bayern München.

Dommer i den kampen var Bibiana Steinhaus. Men de iranske seerne fikk knapt se at det var 39-åringen som dømte kampen.

Se videobilder fra den ordinære TV-sendingen under.

Ifølge den tyske TV-kanalen ARDs korrespodent i Iran, Natalie Amiri, ble bilder av Steinhaus klippet bort hver gang produksjonen viste nærbilder av henne.

Isteden endret de ansvarlige for overføringen i Iran til bilder av publikum da Steinhaus havnet i TV-ruta.

- Det må ha vært en anstrengende kamp for sensurmesterne i Iran. Bundesliga, Bayern mot Köln, og hvem dømmer: En kvinne. Bibiana Steinhaus ble bare vist i oversiktsbilder. Hver gang det kom nærbilder, viste den statlige fjernsynskanalen i Iran tilskuere, melder Natalie Amiri på twitterprofilen sin.    

Steinhaus dømte sin første kamp i Bundesliga 10. september, da landslagskeeper Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte for vertene Hertha Berlin mot Werder Bremen.

- Det har alltid vært drømmen å være dommer i Bundesliga. Jeg er selvsagt veldig glad for at drømmen nå går i oppfyllelse. Det er en bekreftelse på det harde arbeidet jeg har lagt ned, sa politibetjenten Steinhaus da hun ble plukket ut som en av fire nye dommere i Bundesliga i fjor vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere