Gå til sidens hovedinnhold

- Stefan Johansen er ikke Messi

Rosenborg kommer ikke til å ta spesielle hensyn til Godset-profilen.

LERKENDAL (Nettavisen):

- Han er en flott type og en veldig god fotballspiller. Han har en veldig god venstrefot, er god med ball og kan spre både korte og lange pasninger. Han har også en god skudd- og dødballfot, så han er ikke langt unna en komplett midtbanespiller.

Det er Rosenborg-trener Per Joar Hansens ubeskjedne beskrivelse av sin tidligere elev på U21-landslaget, Strømsgodset-spiller Stefan Johansen.

Bruker ikke frimerke
Midtbanetalentet er kanskje Norges mest omtalte fotballspiller akkurat nå, noe strålende spill for både Godset og U21-landslaget har sørget for.

22-åringen har bevist at han er i stand til å styre en kamp fra sin midtbaneposisjon, og lørdag skal han føre Godset til seier mot serietoer Rosenborg og gamlesjefen Per Joar Hansen.

Men Rosenborg-treneren frykter ikke Johansen såpass at han tar grep for å få ham ut av kampen.

- Nei, vi stoler på at vårt kollektive forsvarsspill og soneforsvar skal håndtere ham. Vi setter ikke noe frimerke på ham eller sånne grep, det gjør vi ikke, sier Per Joar Hansen til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet.

- Ikke Messi
Rosenborg-stopper Stefan Strandberg har nettopp kommet hjem fra U21-sluttspillet i Israel, der han var lagkamerat med nettopp Stefan Johansen. Strandberg tror også det vil være uklokt av Rosenborg å fokusere ekstra på Johansen under lørdagens kamp.

- Du må ikke tro han er noen Messi, men han er en god fotballspiller og selvfølgelig vet vi at han er sentral i Godsets måte å spille på. Men vi er mest opptatt av oss selv, og jeg tror ikke vi skal ta noen spesielle hensyn til enkeltspillere, sier Strandberg til Nettavisen.

Han og Stefan Johansen er gode kamerater, og Strandberg skryter av Godset-profilen når vi snakker med ham etter Rosenborgs trening fredag formiddag.

- Han er en fantastisk god fotballspiller. Vi liker godt å spille sammen, og er like spillertyper selv om vi spiller i forskjellige posisjoner. Begge liker å ha ball og spille fotball. Vi hadde det kult sammen i Israel, og jeg likte godt å spille sammen med ham, sier han.

- Blir noen meldinger
Strandberg har ikke snakket med Johansen før kampen, men ser ikke bort ifra at han tar kontakt med lørdagens motstander før han går til sengs fredag kveld.

- Du skal ikke se bort ifra at det blir noen meldinger i kveld, men hva jeg skal skrive blir ikke noe for pressens ører og øyne, sier Strandberg med et smil.

Per Joar Hansen gleder seg til lørdagens toppkamp, men tror ikke den er avgjørende for utfallet av årets tippeligasesong.

- Det er umulig å svare på, for det er fortsatt helt åpent med tanke på at det er 17 seriekamper igjen. Det handler mer om den mentale boosten man får ved å vinne, mener Hansen.

Kampen er uansett en typisk sekspoengskamp. Vinner Godset, er avstanden åtte poeng ned til Rosenborg. Vinner trønderne, er avstanden opp til Godset kun to poeng.

Ventet fullsatte tribuner
Lørdagens kamp blir et høydepunkt uansett resultat. Det ventes massevis av folk på tribunene, og Rosenborgs arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug forteller om et billettsalg som går så det suser.

- Salget går veldig bra og pågangen er stor. Målet er å fylle opp Lerkendal, og vi er godt i gang, sier hun til Nettavisen.

Saken fortsetter under bildet

Da vi besøkte RBK-brakka fredag formiddag, hadde de allerede solgt 16.500 billetter.

- Det er veldig bra dagen før kamp. Det vanlige er at vi selger mye den nest siste dagen, og opp mot tre tusen på kampdag, så vi håper på 20.000 tilskuere mot Godset, sier hun.

Inntrykket bekreftes også av Thomas Bredvold og Hanne Ramstad, som jobber i RBK-shopen på Lerkendal.

- Vi har merket ekstra pågang før denne kampen, forteller de.

Per Joar Hansen setter pris på støtten fra trønderpublikummet.

- Vi synes det er veldig artig at det er trøkk rundt laget, ikke minst fra tribunen, og det viser at vi gjør noe rett og at folk har tro på laget.

Kampstart lørdag er 18.00, og den kan du følge i vårt livesenter NaLive. Nettavisen er på plass på Lerkendal og vil komme med flere saker så fort kampen er ferdigspilt.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken