*Nettavisen* Sport.

Stefan Johansen forhandler med Celtic

Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

Stefan Johansen selges trolig til Celtic i løpet av kort tid.

13.01.14 12:49

Klokken 07.03 mandag sendte Norges Fotballforbund ut en pressemelding om at Johansen har forlatt landslagstroppen i Abu Dhabi fordi han er i sluttforhandlinger med ny klubb.

Denne klubben er Celtic, skriver Drammens Tidende.

Skottene la inn et bud for noen dager siden, og mye tyder på at Godset nå har akseptert betingelsene. De har i alle fall gitt Stefan Johansen grønt lys til å snakke med Celtic om sine personlige betingelser. Etter hva Drammens Tidende erfarer gjenstår kun formaliteter.

Godset-trener Ronny Deila er glad for at Vardø-gutten får sjansen han drømmer om.

- Det har vært mye spekulasjoner, men nå ser det ut til at han skal videre og det er veldig fortjent. Jeg er stolt over å ha fått lov til å være med å utvikle en spiller som Stefan, sier Deila til Drammens Tidende.

Dialog mellom klubbene
Han tar dog et forbehold siden overgangen ikke er formelt spikret. Stefan Johansen må blant annet gjennom en medisinsk test, men den byr neppe på problemer.

Drammens Tidende var mandag formiddag i kontakt med daglig leder Erik Espeseth, men han vil si minst mulig om saken. Sportssjef Jostein Flo og spillerens agent Tore Pedersen er ikke vært tilgjengelig for kommentarer.

- Det eneste Jostein (Flo) har bekreftet er at et er dialog mellom klubbene. Men vi kan ikke si noe om hvor i løypa vi er, uttaler Espeseth.

Både han og Flo befinner seg på Gulskogen. Forhandlingene foregår med andre ord per telefon.

Lennon bekrefter
Søndag bekreftet Celtic-manager Neil Lennon at de er i samtaler om kjøp av Godset-spilleren.

- Vi er i forhandlinger med en spiller, og vi drar hjemover for få fart på tingene. Vi har vært i samtaler med Johansens klubb og hans agent. Forhåpentligvis kan vi finne ut av ting i løpet av de nærmeste dagene, sa Lennon til Daily Mail.

Den skotske klubben har vært på treningsleir i Tyrkia den siste uken.

Gjennombrudd i 2012
Ronny Deila hentet Stefan Johansen og Anders Ågnes Konradsen fra Bodø/Glimt foran 2011-sesongen. Sistnevnte ble solgt til franske Rennes for rundt 15 millioner kroner i januar i fjor, og nå gjenstår bare formaliteter før Johansen blir Celtic-spiller.

Skotske medier har spekulert i en overgangssum på rundt 20 millioner kroner, men dette er høyst ubekreftede rapporter. Dersom beløpet stemmer blir Stefan Johansen den dyreste spillereksporten i Godsets historie.

Stefan Johansen spilte stort sett på rekruttlaget det første året i Godset, og ble først fast på laget etter Mohammed Abu forsvant sommeren 2012. Siden har ikke den elegante midtbanesentralen sett seg tilbake. Han har hatt en bemerkelsesverdig utvikling under Ronny Deilas vinger. I løpet av tre år har Johansen gått fra å slite benken i Bodø/Glimt til å bli en av Tippeligaens største attraksjoner.

Johansen hjalp Godset til seriesølv i 2012, noe som medførte at Rosenborg ville hente ham til Trondheim. Etter mye frem og tilbake valgte Johansen i stedet å forlenge kontrakten med Godset ut 2014. I fjor leverte han sin beste sesong så langt i karrieren.

Innholdsrikt 2013
Stefan Johansen imponerte under U 21-EM, der Norge tok en sensasjonell bronse. Og han debuterte på A-landslaget noen uker senere. Men det største høydepunktet var seriegullet med Strømsgodset. Johansen scoret ett av målene da Godset slo Haugesund 4-0 i seriefinalen.

I etterkant har Johansen blitt kåret til årets spiller i Tippeligaen av de fleste medier. Han fikk også Kniksen-prisen.

I lengre tid har Johansen blitt linket til en rekke utenlandske toppklubber. Nå tyder alt på at det er Celtic som vinner kampen om signaturen hans. Dersom overgangen går i orden blir Johansen den fjerde nordmannen som har spilt for Celtic. De tre andre er Thomas Rogne, Harald Martin Brattbakk og Vidar Riseth.

Les mer fra Drammens Tidende her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.