RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemples som Judas etter sjokkovergang

Foto: Getty Images - All over Press / Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er uheldig for spilleren og for Dortmund, mener Rune Bratseth.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Borussia Dortmund tirsdag bekreftet at Mario Götze spiller for Bayern München neste sesong.

På Dortmunds Facebook-side raser fansen mot 20-åringen, som blir omtalt som en Judas og en karakterløs sviker.

Ekstra spesielt er det at nyheten kommer samme dag som Bayern skal ut i Champions League-semifinale mot Barcelona og dagen før Dortmunds møte med Real Madrid.

Bratseth: - Uheldig
Tidligere Werder Bremen- og landslagsstopper Rune Bratseth mener timingen knapt kunne vært mer upassende.

- Det er veldig uheldig for spilleren og for Dortmund. For Bayern München betyr det ingenting, sier Bratseth til Nettavisen.

Overgangen skjer også mens Bayern-president Uli Hoeness etterforskes for skattesvindel. Enkelte spekulerer i om Bayern-sjefen nå bevisst har lekket info om overgangen for å få fokus vekk fra sine personlige problemer. Det tror ikke Bratseth er tilfelle.

- Jeg synes det virker litt tynt at det skal være noen grunn. Det er alltid sånn at hvis én vet noe, så vet bare han det, men hvis to vet det, så vet alle det. Det lekker alltid noen steder i alle klubber. Klart det kan komme fra Bayern-hold, men at dette er styrt, tror jeg ikke.

- Når det gjelder Bayerns spillere, tror jeg at de skiter i at Hoeness er oppe i denne saken. De har fokus der det skal være.

- Fansen vil reagere
Den tidligere landslagsstopperen tror stemningen er langt mer anspent i Dortmund, dagen før møtet med Real Madrid.

- Jeg er usikker på om de kommer til å bruke Götze. Det er kanskje ikke så lurt. Det er en vanskelig situasjon for klubben.

- Hvordan tror du fansen til reagere dersom han spiller?

- Jeg tror ikke det vil fungere bra. Hoveddelen vil nok bruke fornuften og tenke at de ikke vil ramme sin egen klubb, men mange vil garantert gi uttrykk for sin misnøye.

- Fighten med Bayern er over
Bratseth er klar på at Bayern har en standing som gjør at klubben stort sett kan gjøre som den vil på det tyske overgangsmarkedet.

- Så lenge de har større økonomiske muskler enn konkurrentene, kan de det. Det er en regel, med noen unntak, at de tyske stjernene spiller i Tyskland. For en tysk spiller, er det ikke noe større å spille for Real Madrid eller Manchester United enn å spille for Bayern.

Med 20 poeng opp til Bayern München i den hjemlige ligaen og med en av lagets største stjerner på vei til den suverene rivalen, synes Bratseth det ser tungt ut med tanke på å konkurrere med mesterne.

- Det ser ut som fighten med Bayern München er over. Det er vanskelig når du blir tappet for dine beste spillere. Samtidig var nok klubben klar over at han kunne forsvinne. Det er mange som har vært ute etter han, men det er kanskje litt ekstra tungt å miste ham til en konkurrent.

Klopp tar det pent
På tirsdagens pressekonferanse fikk Dortmund-trener Jurgen Klopp selvsagt spørsmål om hans tanker om at Götze nå forsvinner til Bayern.

- Vi hentet Marco Reus på utkjøpsklausul forrige sesong. Nå henter Bayern München Götze på samme måte, sa Klopp og tonet ned ryktene om at han tok dette ille opp.

Han spøkte også om at at Götze nå forlater ham til fordel for Pep Guardiola og Bayern München.

- Grunnen til at han drar er at han er Guardiolas favoritt. Jeg kan korte ned kroppen min 15 centimeter og begynne å snakke spansk, sa Klopp.

Tirsdagens kamp mellom Bayern München og Barcelona kan du følge på NAlive fra 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere