RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger dørene for Riise og Zucca

Foto: EMPICS Sport / Pa Photos / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Utøvere som har avtaler med utenlandske spilleselskaper får ikke trene på Olympiatoppen.

Styret i Norges idrettsforbund har gjort det klart at utøvere som er sponset av utenlandske spillselskaper ikke får tilgang til forbundets ressurser og tjenester.

I et åpent brev til særforbundene og idrettskretsene, som er underskrevet av generalsekretær Inge Andersen i NIF, klargjøres det hvilke konsekvenser som vil vente det aktuelle utøverne.

«Toppidrettsutøvere som selv har valgt å stille seg utenfor landslagene gjennom inngåelse av sponsoravtaler eller tilsvarende samarbeid med utenlandske spillselskaper, skal ikke ha adgang til noen av Olympiatoppens tjenester. Dette gjelder også treningslokalene», står det i brevet som er datert til 30. juli.

Brevet er sendt fordi NIF har registrert at idrettsutøvere som er utestengt fra landslag på grunn av relasjoner til internasjonale spillselskaper har ønsket å trene videre på Olympiatoppen.

Ingen støtte
Generalsekretæren legger til grunn at norsk idrett skal være en ansvarlig samfunnsaktør som må innta et konsistent verdistandpunkt. Den skal også støtte en ansvarlig spillpolitikk og utvikling gjennom spillemidlene til Norsk Tipping, slik idrettstinget har slått fast.

Det blir også slått fast at man mener utøverne ikke har lov til å reklamere for utenlandske spillselskaper i Norge. «NIF kan ikke fortsette å støtte disse utøverne, verken etisk, verdimessig eller praktisk», heter det i brevet.

Ønsker oversikt
Samtidig begrunnes vedtaket i at norsk idrett bygger toppidrettsmodellen gjennom nært og forpliktende samarbeid med Olympiatoppen, samt med særforbundene gjennom landslagene. Derfor ønsker man ikke å undergrave landslagets attraktivitet gjennom å vise manglende handlekraft.

Generalsekretæren avslutter med å skrive at han håper brevet vil gjøre situasjonen mer oversiktlig for særforbundene, som blir bedt om å kontaktes NIFs ledelse om de skulle komme opp i krevende situasjoner.

Diskusjonen rundt utøvernes muligheter kommer etter at flere profilerte utøvere i løpet av våren har valgt å inngå avtaler med utenlandske spillselskaper.

Fotballspillerne John Carew og John Arne Riise, stavhopper Cathrine Larsåsen og ishockeyspiller Mats Zuccarello Aasen er de mest profilerte utøverne som den siste tiden har inngått slike avtaler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere