*Nettavisen* Sport.

Stenvolls herlige Stabæk-revansje

Foto: Stian Lysberg Solum

Etter fjorårets kanonsesong startet Tom Stenvoll 2008 på benken. Så kom han inn og løftet Stabæk ut av sommerdvalen

22.07.08 09:10

NADDERUD (Nettavisen): STABÆK-FREDRIKSTAD 5-1

Tom Stenvoll (30) er ikke mannen som har for vane å hanke inn de største overskriftene. Selv ikke under fjorårssesongen da han spilte så bra at enkelte lagkompiser mente venstrebacken burde inn i landslagsdiskusjonen, tok det liksom helt av. Det var for det meste de fire store (Nannskog, Gunnarsson, Tchoyi og Alanzinho) som fikk spalteplass hos pressen.

Heller ikke da han mistet plassen i Stabæks startellever ved sesongstart, smalt det fra den anvendelige Stabæk-spilleren. Tom Stenvoll var misfornøyd, men jobbet ufortrødent videre.

Snudde kampen
Mot (den før kampen) serieledende Fredrikstad kom belønningen. Fredrikstad ledet 1-0 – en heading fra Gardar Jóhannsson, østfoldlagets eneste avslutning på mål før sidebyttet – og Stabæk var langt nede. Så dukket Tom Stenvoll opp – og dundret inn den viktige 1-1-scoringen fra hjørnet av femmeteren.

Resten av kampen var det Stabæk opp, ned og i mente.

De stoppet ikke før kuleramma viste fem scoringer til bæringene, og da hadde man for sikkerhets skyld kostet på seg en straffebom underveis også.

Og Tom Stenvoll er ikke redd for å ta på seg noe av æren for at den negative trenden endelig ser ut til å ha snudd.

Se høydepunktene!

253958

- Energi og guts
- Jeg bidrar med energi og guts, og det var kanskje noe av det vi trengte. Vi var ganske langt nede der i førsteomgangen, og var skikkelig på defensiven før det utligningsmålet kommer, forteller andenesværingen.

Selv innrømmer han at det gjorde vondt å bli satt ut av Stabæk-laget i begynnelsen av sesongen. Men selv om han ikke var enig i avgjørelsen den gangen, så sier han nå at det kanskje ikke var det verste som har skjedd.

- Muligens hadde jeg godt av det. Jeg har i alle fall brettet opp ermene, og nå har jeg gjort det vanskeligere for Janne (Jönsson) å vrake meg, smiler Stenvoll lurt.

Stenvoll ga godfølelse
Det er Veigar Páll Gunnarsson helt enig i, og islendingen gir sin klubbkollega mye av æren for at Stabæk nå ser ut til å ha snudd den negative trenden de har vært inne i.

- Jeg hadde en veldig god følelse da Tom kom inn i laget igjen.

- Han gir alltid hundre prosent, og bidrar mye i garderoben med sin peptalk. Dessuten er han en meget hyggelig fyr, skryter den islandske spissen, som kunne notere seg for to nye, målgivende pasninger mandag kveld.

Tippes som seriemester
Nå innrømmer Veigar Páll Gunnarsson at Stabæk igjen må regnes som favoritt til årets seriemesterskap, noe han også får støtte på i FFK-leiren.

- Jeg synes de er favoritter til tittelen, og de spiller en type fotball som vi også ønsker å spille, sier Fredrikstad-kaptein Kasey Wehrman.

- De er så absolutt en av favorittene, mener trener Anders Grönhagen.

Likevel tror han det blir lettere å utpeke noen favoritt når august måned er over.

- Se også opp for hva som gjøres i overgangsvinduet. Nå som Tarik går til Heerenveen, må vi ut og hente minst to spillere.

Svensk tordentale
Mot Stabæk hadde svensken uansett helst ønsket å bytte ut hele laget. Grönhagen kunne etter kampen ikke forklare hvordan serielederen kunne klare å gå på en sånn blemme, noe han tydelig gjorde klart for spillerne.

Etter kampen ble garderobens stengt, og svensken pratet i store bokstaver til FFK-mannskapet.

- Det som jeg sa der egner seg ikke i pressen, sier Grönhagen til Nettavisen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.