RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det var knapt tilskuere til stede da Stephanie Roche (25) gjorde sitt livs mål, men nå kan den ukjente irske fotballjenta snyte et knippe verdensstjerner for en prestisjetung pris.
Det var knapt tilskuere til stede da Stephanie Roche (25) gjorde sitt livs mål, men nå kan den ukjente irske fotballjenta snyte et knippe verdensstjerner for en prestisjetung pris. Foto: Remy Gabalda (Afp)

Stephanie (25) utfordrer Zlatan og van Persie

Sjekk drømmescoringen som forklarer hvorfor.

Det var knapt tilskuere til stede da Stephanie Roche (25) gjorde sitt livs mål, men nå kan den ukjente irske fotballjenta snyte et knippe verdensstjerner for en prestisjetung pris.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) deler hvert år ut Puskas-prisen for årets flotteste mål. På listen over de nominerte for 2014 figurerer både Robin van Persie, Zlatan Ibrahimovic og James Rodríguez. Ett navn er imidlertid ukjent for de aller fleste: Stephanie Roche.

25-åringen, som er spiss på det irske kvinnelandslaget, spiller til daglig for Albi i den franske toppserien. Der hever hun angivelig en månedslønn på rundt 7000 kroner. Nå drømmer Roche om å møte Cristiano Ronaldo og andre høyt gasjerte verdensstjerner under FIFAs årlige fotballgalla 12. januar.

– Dette har vært helt vilt, sier Roche om oppmerksomheten hun har fått den siste tiden.

Drømmemål

I sentrum av begivenhetene står perlescoringen 25-åringen gjorde for sitt daværende klubblag Peamount United i Irland 20. oktober i fjor. Wexford Youths var motstander i kampen som ble spilt i en forstad til Dublin.

De to lagenes spillere, trenere og innbyttere var de eneste øyenvitnene da Roche dempet et innlegg og vendte bort en Wexford-forsvarer, før hun hamret ballen i nærmeste hjørne på hel volley fra 25 meter.

– Det skjedde så raskt at jeg handlet kun på rent instinkt, sier Roche, som den siste tiden har måttet gjenskape scoringen for en rekke TV-team.

– Det var mitt første mål for sesongen, så jeg var bare glad for å score, tilføyer hun.

Etter kampen kom Wexford Youths trener bort og viste Roche et videoklipp av fantommålet.

– Da skjønte jeg at det var ganske spesielt. Lagvenninnene spøkte med at de skulle legge det ut på nett og sa jeg kom til å bli superstjerne, smiler 25-åringen.

Nå er klippet sett av millioner av mennesker.


Kan stemme

Fotballsupportere skal fram til 1. desember stemme på sin kandidat til Årets mål. Avstemningen gjennomføres på hjemmesidene til Det internasjonale fotballforbundet.

Blant kandidatene finnes nederlandske Robin van Persies stupheading mot Spania i sommerens VM-sluttspill, samt volleyscoringen til colombianske James Rodríguez mot Uruguay fra samme mesterskap.

– Det er en stor ære å nevnes sammen med sånne spillere, og jeg er i tillegg den eneste kvinne, sier Stephanie Roche.

Kanskje stikker hun av med prisen?LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere