RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterling fikk Liverpool-sjokk: - Det som skjedde, unner jeg ingen


UTSKJELT: Manchester Citys Raheem Sterling fikk mye pepper etter overgangen fra Liverpool. Nå snakker han ut om tiden i etterkant av den kontroversielle beslutningen om å forlate rødtrøyene.
UTSKJELT: Manchester Citys Raheem Sterling fikk mye pepper etter overgangen fra Liverpool. Nå snakker han ut om tiden i etterkant av den kontroversielle beslutningen om å forlate rødtrøyene. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Raheem Sterling (20) var langt nede da Liverpool-tiden gikk mot slutten.

Det ble rabalder hos Liverpool-fansen da det ble klart at Sterling nærmet seg Manchester City i sommer. Enda verre ble det da de engelske avisene skrev saker om at vingen prøvde å presse gjennom en overgang til rødtrøyenes Premier League-rivaler.

Sterling sto først over to dager med Liverpool-treninger på grunn av påstått sykdom. Så sa han ifølge Sky Sports til Brendan Rodgers at han ikke lenger ønsket å spille under managerens ledelse. 20-åringen skal også ha nektet å bli med på Liverpool-turneen som startet klubbens sesongoppkjøring.

Ærlig i nytt intervju

Nå tar Sterling for første gang bladet fra munnen. I et langt intervju med The Guardian åpner City-spilleren seg opp om det som stjal mange overskrifter på balløya i sommer.

Sterling forteller blant annet om det berømte BBC-intervjuet som han gjorde mot slutten av tiden som Liverpool-spiller. Der gikk han ut offentlig og tok til motmæle mot beskyldningene om at han bare var en grisk 20-åring som jaktet bedre lønn i en annen klubb.

- Jeg angrer ikke på at jeg gjorde intervjuet, for det var frustrerende å høre noen av historiene som ble fortalt om meg, og alt det dumme folk sa. Jeg ville bare få frem poenget mitt, men jeg kunne nok ha gjort det på en annen måte, sier han til The Guardian.

- Sjokkerende

Men BBC-intervjuet fikk alt til å eksplodere. Sterling forklarer:

- Det som skjedde etter det intervjuet, unner jeg ingen . All negativitet kom frem, og det var veldig vanskelig for meg. Jeg har ikke noen problemer med negative skriverier i pressen når det handler om fotball, for da kan man gjøre noe for å rette det opp. Men mot slutten av Liverpool-perioden føltes alt så personlig. Folk utviklet en oppfatning av meg, og det var sjokkerende å høre hva enkelte tenkte om meg, sier han.

Stikk i strid med det mange tror, mener Sterling at han forlot Liverpool med god samvittighet - og med god tone til dem som ble igjen på Anfield.

- Da alt sto på som verst, kunne man lese om det i avisene hver eneste dag. Men alle i Liverpool var helt supre. Jeg snakket med manageren hver eneste dag, og jeg snakket med alle spillerne. Alle utenfor klubben ville ha det til at situasjonen var ille, men det var ikke noen problemer med manageren eller de andre spillere. Manageren inviterte meg til og med hjem til huset hans for å ta en prat. Det var ikke så ille som folk ville ha det til, mener Sterling.

Det var bare så enkelt som at han ville dra til en klubb med større sjanse for å vinne troféer, mener han.

- Jeg husker min første dag her etter overgangen. Jeg kjørte inn på treningsanlegget og tenkte: «Dette er stedet, det er her man ønsker å jobbe hver eneste dag».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere