RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steven Gerrards fetter herjet da Norge ble slått ut av U17-EM

UTSLÅTT: Norge og Josef Baccay kan bare deppe etter søndagens kvartfinale i U17-EM. Bobby Duncan (nr. 15) og England ble et par hakk for gode for Gunnar Halles gutter.
UTSLÅTT: Norge og Josef Baccay kan bare deppe etter søndagens kvartfinale i U17-EM. Bobby Duncan (nr. 15) og England ble et par hakk for gode for Gunnar Halles gutter. Foto: John Clifton (Reuters)
Sist oppdatert:
Det norske U17-landslaget har imponert mange, men søndag ble vertsnasjonen England for sterke.

NORGE U17 - ENGLAND U17 0-2:

Det endte nemlig 2-0 til England på Pirelli Stadium i Burton søndag kveld, og dermed er Norge slått ut av mesterskapet.

Seieren var fortjent, og det engelske laget, som består av en rekke spillere som tilhører storklubber som Liverpool, Manchester United, Manchester City og Arsenal, ble flere hakk for gode for Norge.

- Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi ble kjørt kraftig de første 20 minuttene, da var det klasseforskjell. Vi skulle unngå å havne under tidlig, men det klarte vi ikke. Vi hevet oss imidlertid utover i omgangen og hadde gode muligheter til å score selv, sier kaptein Thomas Rekdal til fotball.no etter kampen.

Gunnar Halle og hans gutter kan uansett se tilbake på en sterk prestasjon. Aldri før har et norsk U17-lag kvalifisert seg for en kvartfinale i et internasjonalt mesterskap, og Norge har vist at det gror godt for fremtiden.

Men England ble et nummer for store søndag kveld. Og mye takket være Bobby Duncan, som for øvrig er Steven Gerrards fetter. Duncan, som er klubbløs etter noen år i Manchester City, scoret 1-0-målet og hadde målgivende på 2-0 senere i kampen.

- Vi er selvfølgelig skuffa over at vi taper kampen. Vi kom litt skeivt i gang. Vi visste på forhånd at England kom til å trøkke på i begynnelsen og det gjorde de også. De fikk en scoring og da ble det vanskeligere for oss, sier Halle til fotball.no.

Se for øvrig hele den engelske troppen her.

SE OGSÅ: Detaljert kampreferat

- Dette er en kveld der gutter kan bli til menn, uttalte tidligere landslagskaptein Brede Hangeland på TV 2 før kampstart.

Det var nemlig ingen tvil om at Norge sto overfor en tøff oppgave mot England, og selve kampen åpnet nervøst og slurvete fra Norge, som ga bort ballen altfor lett ved flere anledninger.

England ble i tillegg trolig snytt for straffe da Ole Martin Kolskogen felte en motspiller i feltet, men heldigvis for Norges del vinket dommeren spillet videre.

Det var fullt fortjent da England tok ledelsen 1-0 etter 13 minutter. Nathanael Ogbeta rundet Sander Christiansen lekende lett og slo inn foran mål, og der hadde Bobby Duncan en enkel jobb med å heade inn ledermålet fra fem meter. Dårlig forsvarsspill av Norge.

Norge og Joshua Kitolano kom nær utligning noen minutter senere, men Odd-spilleren headet rett utenfor fra ti meter etter et glimrende innlegg fra Leo Cornic.

Kort tid senere kunne og burde Kornelius Normann Hansen ha satt inn 1-1 for Norge da han ble spilt fint fri av Noah Holm, men Southampton-spilleren fikk ikke trykk i avslutningen og keeper reddet enkelt. Dermed sto det 1-0 til England da lagene gikk til pause.

Ti minutter etter hvilen gikk mye av lufta ut av ballongen for Norges del. Xavier Amaech økte til 2-0 på pasning fra Bobby Duncan, og dermed måtte det et mirakel til for å sikre norsk avansement.

Kitolano fikk en gedigen mulighet til å redusere 20 minutter før slutt, men midtbanespilleren skjøt rett på keeper da han kom alene med Luca Ashby-Hammond.

Norge presset på for redusering mot slutten av kampen, men England forsvarte seg godt, og kampen ebbet ut på 0-2.

Dermed er EM over for Norges del.

Nå fortsetter U17-EM med semifinaler. De går av stabelen torsdag 17. mai. Finalen spilles i Rotherham søndag 20. mai.

Slik stilte Norge mot England (3-5-2):

Rasmus Sandberg, Jonathan Lein Valberg, Ole Martin Kolskogen, Harald Martin Hauso, Leo Cornic, Josef Baccay, Thomas Rekdal, Sander Christiansen, Joshua Kitolano, Kornelius Normann Hansen, Noah Jean Holm

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere