*Nettavisen* Sport.

Stjal poeng fra Chelsea

Foto: Reuters

- Vi mistet kontroll over kampen.

17.12.11 21:02

WIGAN - CHELSEA 1-1:

Chelsea har vært inne i en god periode, men trengte fremdeles seier og tre poeng mot Wigan for å kutte ned avstanden på tabellen til lagene fra Manchester.

Laget fra London slet med å få til de store sjansene mot et hjemmelag som lå kompakte og disiplinerte i forsvar, men i den andre omgangen fikk imidlertid Daniel Sturridge sjansen fra kort hold og smalt ballen forbi Al Habsi i Wigan-målet.

Få minutter før slutt utlignet vertene med Jordi Gomes og Chelsea maktet ikke å avgjøre kampen på slutten. Dermed seiler de akterut i toppen av tabellen.

- Vi mistet kontroll over kampen. Wigan presset hardt for å få en utligning. Jeg synes det er et rettferdig resultat, fordi de kjempet hardt for å få et godt resultat, sier en skuffet Chelsea-manager André Villas-Boas til TV2 Premier League.

En mer fornøyd mann etter kampslutt var matchvinner Jordi Gomes.

- Det var et viktig mål og det ga oss et poeng mot et så godt lag som Chelsea, forteller en smilende Gomes.

Chelsea slet mot «bunnlaget»
Den første omgangen vil ikke skrive seg inn i historiebøkene om praktfull fotball, men Wigan viste at de kunne tukte Chelsea. Etter at gjestene kontrollerte den første halvtimen tok vertene over iniativet og skapte noen halvsjanser.

Ashley Cole avanserte på venstresiden og sendte i vei en passning til Sturridge som tok ned ballen med en herlig detalj. Fra kort hold gjorde Chelsea-spilleren ingen feil og banket ballen i mål.

Etter 77 minutter hadde vertene flere eventyrlige sjanser til å utligne. Et forferdelig tilbakespill fra Ivanovic ble snappet opp av Di Santo, men Cech fikk taklet Wigan-spilleren med et nødskrik. Di Santo får etter hvert kontroll på ballen igjen og får avsluttet, men Ivanovic var da på plass og fikk headet ballen vekk fra det tomme målet.

Tabbe av Cech
Chelsea-ledelsen holdt seg til det 87. minutt, men da «alle» regnet med at gjestene kunne ta med seg alle poengene i bagasjen kom hjemmelaget nådeløst tilbake.

Rodallega mottok ballen i feltet og sendte den avgårde mot bakerste stolpe. Det virket som Cech hadde kontroll på avslutningen, men da målvakten glapp ballen var Gomez nådeløs og smalt ballen i mål.

Hjemmelaget fikk blod på tann og skapte flere muligheter til å avgjøre oppgjøret til sin fordel, men flere målkjenninger ble det ikke.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.