RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal poeng på overtid

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Fire minutter på overtid dukket Tottenham-kometen Jermaine Jenas opp og sørget for poengdeling mot byrival Arsenal.

TOTTENHAM - ARSENAL 2-2: Nok en gang endte byderbyet mellom Tottenham og Arsenal på White Hart Lane med poengdeling.

Men det så lenge ut til at alle tre poengene skulle gå til Arsenal, som kjemper mot Liverpool om tredjeplassen på Premier League-tabellen.

Robbie Keane sørget for at hjemmefansen på White Hart Lane eksploderte i ellevill gledesrus etter å ha sendt Spurs i ledelsen etter drøye 30 minutters spill.

Men Arsene Wenger, som foreløpig avventer å forlenge kontrakten sin med Arsenal, må ha sagt de riktige tingene til sine disipler i pausen.

Snytt for seieren
For det var et helt nytt Arsenal-mannskap som entret White Hart Lane etter sidebyttet. Kolo Toure utlignet fortjent etter 64. minutters spill, og det var like fortjent at Emmanuel Adebayor satte inn 2-1-ledelse drøye ti minutter før slutt.

Det så ut som om Arsenal kontrollerte inn til seier, men Tottenhams superving Jermaine Jenas ville det annerledes.

Fire minutter på overtid sendte han i vei en suser som endret retning og plasserte seg bak Jens Lehmann i Arsenal-buret.

Etter kampen var den store helten likevel langt fra blid.

- Vi er heldige som kommer fra dette med poeng. Vi forsvarer oss på en helt forferdelig måte, innrømmer Jenas overfor Sky Sports etter kampslutt.

Dermed endte kampen med poengdeling og 2-2 - til stor glede for Tottenham-fansen og til skuffelse for Arsenal, som trodde de hadde sikret seieren.

På sin ukentlige pressekonferanse gjorde Arsene Wenger det klart at han ikke har planer om en ny sesong uten Arsenal-trofeér.

Denne sesongen avslutter nemlig London-klubben uten et eneste trofé i pokalsamlingen.

- Skal kjempe om gullet neste sesong
- Med tanke på min forlengelse, avhenger det av hvor godt vi gjør det neste sesong og hvordan situasjonen i klubben ser ut. Jeg har høye mål for neste sesong. Men jeg visste at vi gikk inn i denne sesongen med et ungt mannskap og med en helt ny stadion, og var klar over at vi kom til å slite. Vi er likevel klar til å komme sterkt tilbake, og skal kjempe om Premier League-tittelen igjen allerede neste sesong, fastslo Wenger.

Etter lørdagens 2-2-oppgjør ligger Arsenal plantet på fjerdeplass på tabellen med sine 63 poeng. Liverpool på tredjeplass har 67 poeng etter seieren over Wigan lørdag ettermiddag.

- Vi burde vunnet med fem mål i dag. Skuffende, sier Wenger etter kampslutt.

Tottenham ligger på åttendeplass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere