RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Stjal showet fra Carew

Sist oppdatert:
Obafemi Martins scoret begge da Newcastle tok en meget viktig seier mot John Carews Aston Villa.

NEWCASTLE - ASTON VILLA 2-0:

Newcastle tok en sterk seier på hjemmebane da Aston Villa ble slått 2-0 mandag. Newcastle var jumbo i Premier League før oppgjøret, men med seieren klatrer de opp på en 14. plass. Og det kan de takke sin alltid målfarlige spiss Obafemi Martins for. Hans to mål sørget for tre meget viktig poeng, og hans første scoring var intet annet enn vakker da han banket ballen i hjørnet.

Etter kampen mente Martins at Newcastle er på rett vei.

- Vi trengte virkelig en slik kamp. Jeg håper vi kan fortsette på denne måten, sa en lykkelig tomålsscorer.

Og hyllet samtidig sine lagkamerater.

- Det er veldig viktig for spisser å score mål, og jeg er veldig lykkelig over å score to i denne kampen. Men jeg må takke lagkameratene mine som virkelig kjempet hardt.

Kjedelig
I en sjansefattig første omgang på St. James’ Park var Aston Villa det beste laget. Men de store sjansene uteble, og det var kun to kvalifiserte målsjanser etter de første 45 minuttene. Etter åtte minutter headet Martin Laursen ballen i stolpen etter en corner. Men etter 23. minutters spill var det utrolig at det ikke sto 1-0 til gjestene. Gareth Barry slo et godt innlegg fra høyrekanten som Gabriel Agbonlahor bare kunne sette bredsida til, men utrolig nok bommet spissen på ballen fra fem meter.

Obafemi Martins var kampens store spiller.
Obafemi Martins var kampens store spiller.

Stort mer skjedde ikke i de første 45 minuttene av kampen. Aston Villa hadde initiativet store deler av omgangen, og det kom tydelig fram hvorfor Newcastle befant seg på jumboplass i Premier League.

Martins-magi
I andre omgang tok Newcastle mer initiativet i kampen og begynte å vise seg frem fra en bedre side. Aston Villa ble løpende mye i mellom og virket ikke så sultne som vertene. John Carew var til tider usynlig og samspillet med spissmakker Gabriel Agbonlahor fungerte ikke i nærheten av så bra som det har gjort tidligere i sesongen.

Men etter 60 minutters spill eksploderte hjemmefansen. Urokråka Joey Barton sendte en pasning i retning Obafemi Martins som på vakkert vis vendte av en motspiller og banket ballen i hjørnet. Dermed 1-0 til hjemmelaget og hjemmefansen øynet håp om to seire på rad.

Åtte minutter senere fikk hjemmelaget frispark fra 17 meter og Nicky Butt var utrolig nære på å doble ledelsen, men ballen smalt i treverket bak Brad Friedel.

Nicky Butts frispark dundret i stolpen.
Nicky Butts frispark dundret i stolpen.

Men åtte minutter før full tid var Martins på rett plass igjen og sikret tre poeng for hjemmelaget. Jonas Gutierrez hadde et herlig forarbeid på venstrekanten før han slo en fin pasning inn til Martins som enkelt kunne sette inn sitt andre for dagen og sin fjerde for sesongen.

Dermed klatrer Newcastle på tabellen, mens Aston Villa blir værende på en femte plass med 20 poeng.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere