RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Stjerne ber City-fansen skjerpe seg

Vil ha slutt på skandalene.

Denne helgen er det duket for møtet mellom Manchester City og Manchester United.

Duellen mellom de lyseblå og røde i den engelske industribyen er ett av balløyas største og mest intense byderbyer.

I de seneste årene har oppgjøret vært ekstra viktig for begge lag, siden både City og United er i en posisjon der de kjemper om gull i Premier League.

Søndagens oppgjør går av stabelen på City of Manchester Stadium, eller Etihad som arenaen også etter hvert har blitt kjent som. Tilsvarene oppgjør i fjor ende med 3-2 til United.

Det er ventet at det vil bli fartsfylt, intenst og opphetet ute på gressmatta, men i slike oppgjør kan det også fort gå en kule varmt på tribunen.

Manchester City-keeper Joe Hart oppfordrer derfor fansen til å skjerpe seg litt ekstra til søndagens kamp, og ikke gå over den berømte streken.

De siste årene har det nemlig vært flere uheldige episoder. I 2009 ble Craig Bellamy truffet av en flaske på Old Trafford, mens Rio Ferdinand i fjor fikk en mynt kastet i hodet.

- Dette blir en av de største kampene i verden. Vi spillere ser veldig fram til kampen søndag, og det vet jeg fansen også gjør, sier Hart til Manchester Evening Standard.

- Fansen er viktig for oss, og vi vet de vil bli som en ekstra mann søndag. Vi trenger full støtte, som alltid. Men fansen må også vise respekt for begivenheten, sier Hart.

Den solide keeperen påpeker at nye, uheldige situasjoner vil føre til at de to klubbene får et dårlig rykte.

- Vi ønsker at alle skal kunne nyte en slik fotballkamp. I fjor var det noen episoder vi ikke vil ha en gjentakelse av. Verdens øyne er rettet mot oss den dagen, sier Hart.

- Jeg er sikker på at supporterne vil gjøre klubben stolt. Vi har de beste supporterne i verden og vi liker at de viser følelser for klubben, men det må gjøres på riktig måte, sier han.

Manchester City står med sju poeng etter de fire første kampene og ligger som nummer fire på tabellen. United står også bokført med sju poeng og ligger på plassen bak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere