*Nettavisen* Sport.

Stjernekamp for flomofrene

Foto: (scanpix)

FIFA vil i samarbeid med UEFA arrangere en veldedighetskamp til inntekt for ofrene for flomkatastrofen i Sør-Asia i februar.

07.01.05 21:24

Det opplyste reprentanter fra både det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og det europeiske fotballforbundet (UEFA) på en pressekonferanse fredag kveld.

Ifølge forbundene vil kampen spilles på en av de største arenaene i Europa, og flere av verdens beste fotballspillere blir invitert til å delta. Inntektene skal gå uavhengig til ofrene for flodbølgen i Sør-Asia.

- FIFA og UEFA har besluttet å organisere en solidaritetskamp på en av de største stadionanleggene i Europa til inntekt for tsunami-ofrene i februar, sa FIFA i en uttalelse fredag, ifølge Reuters.

FIFA har allerede opprettet et fond til inntekt for ofrene for flodbølgen i samarbeid med fotballforbundet i Asia (AFC). Fondet har allerede mottatt store donasjoner. FIFA har gitt to milloner Euro og AFC én million Euro

Pengene skal blant annet gå til å få orden på fotballanleggene i de rammede områdene og fotballutstyr (fotballer, treningstøy, fotballsko o.l) til de forskjellige landene.

- Flere nasjonale forbund, fra land som Australia, England, Tyskland, Hellas, India, Malaysia, Portugal, Romania, Spania og Tyrkia har alle ytret ønske om en stjernekamp der inntektene går FIFAs solidaritetsfond etter katastrofen, opplyste FIFA.

Flodbølgen som rammet Sør-Asia 26. desember har krevd 153.000 menneskeliv og gjort over én million hjemløse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.