*Nettavisen* Sport.

Stjernekeeper hyller Spania

Foto: AFP/Scanpix

Iker Casillas mener erfaring vil føre Spania til EM-gull

28.06.08 22:21

Spania har endelig innfridd forventningene og kommet seg til en EM-finale igjen. Søndag kveld kjemper de om gullet mot Tyskland og kan dra i land sitt første gull på 44 år.

Landslagskeeper Iker Casillas, som ble den store helten da han reddet to skudd i straffesparkkonkurransen mot Italia, mener hans generasjon er vant til å spille store kamper og mener dette er grunnlaget for det gode mesterskapet:

- Fra mitt synspunkt mener jeg at mye av fortjenesten for det gode mesterskapet ligger i et generasjonsskifte, sier keeperen som til daglig spiller i Real Madrid.

Spania har vunnet flere titler med aldersbestemte landslag og spillere som Fernando Torres, Xavi og Casillas har vært en del av denne gullgenerasjonen.

- Vi har alle spilt på ungdomsnivå med landslaget og vunnet store ting, noe vi ennå ikke har greid med A-landslaget, sier den 27-årige keeperen.

Tøff motstander
Casillas var en del av et Real Madrid som herjet i Europa på starten av 2000-tallet og vant to mesterligafinaler i 2000 og 2002. Dette mener han har gjort sitt til at han bygget opp verdifull erfaring, men han mener det ikke kan sammenlignes med suksessen det spanske laget nå opplever i EM:

- Jeg mener at dette er en helt annen opplevelse enn Mesterligaen. Å komme til finalen der, er noe helt annet enn å komme til finalen i EM.

Stjernekeeperen legger ikke skjul på at han har mye respekt for Tyskland, men mener at sulten til spanierne etter å vinne et mesterskap vil være en nøkkel til seier:

- Tyskland vil alltid være en vanskelig motstander siden de har nådd så langt i så mange mesterskap. Det kan virke til deres fordel. Men vi har entusiasmen og viljen på vår side, sier Casillas.

Hans landslagskollega Carles Puyol hyller den spanske treneren Luis Aragones, som går av etter søndagens finale:

- Han har vist oss veien og vi støtter han 100 prosent. Vi skylder han masse. Vi har en kamp igjen til å gjøre noe for ham, sier Barcelona-spilleren.

Les EM-bloggen!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.