*Nettavisen* Sport.

Stjernespiller i mafiaskandale

Foto: Getty Images / All over Press

Fabrizio Miccoli er i trøbbel.

24.06.13 11:12

Etter seks sesonger i Palermo, er Fabrizio Miccoli ferdig i den italienske klubben, som rykket ned til Serie B forrige sesong.

Nå er det fare for at hele fotballkarrieren til den lille angrepsspilleren er over etter at han har blitt dratt inn i en mafiaskandale.

33-åringen er nemlig under etterforskning på grunn av sitt vennskap til Mauro Lauricella - sønnen til mafiabossen i Cosa Nostra, Antonino Lauricella.

Hetset anti-mafia-dommer
Lørdag publiserte avisen La Repubblica deler av det som skal være en samtale mellom Lauricella og Miccoli.

I samtalen snakker Miccoli blant annet svært nedsettende om Giovanni Falcone - en anti-mafia-dommer som ble drept av mafiaen i et bombeangrep i 1992.

Falcone var på vei fra flyplassen i Palermo og inn til byen da mafiaen sprengte flere hundre meter av motorveien og tok livet hans.

Etter at han fikk 360 mafiamedlemmer dømt, er han fortsatt er stor helt i Italia. Drapet førte til et enda sterkere hat mot mafiaen på Sicilia.

- Utpressing
Miccoli skal også ha fått hjelp av Lauricella til å drive utpressing av en nattklubbeier som skyldte ham penger.

Miccolis agent Francesco Calindaro ønsker foreløpig ikke å kommentere opptakene, som omtales i La Repubblica.

- Jeg kan ikke si noen ting, ettersom opptakene ikke er en del av bevisene vi har sett.

Han føler seg likevel sikker på at Miccoli vil bli frikjent når alle bevis kommer på bordet.

- Jeg kan garantere at vi vil rydde opp i alt i retten. Vi har allerede avtalt et møte for å rydde opp i dette, sier han ifølge Inside World Soccer.

Giovanni Falcones datter, Maria, er sjokkert over Miccolis påståtte uttalelser.

- Det finnes ikke ord for å beskrive Miccoli. Det ikke engang verdt å kaste bort tid på å snakke om ham, sier hun ifølge Italpress.

- Fotballspillere omgås kriminelle
Miccoli hadde i utgangspunktet kontrakt med Palermo fram til 30. juni, men etter lørdagens sjokknyheter, ble profilen hans fjernet fra Palermos hjemmeside.

- Det er synd og skam, og jeg håper at det ikke stemmer. Slik jeg kjenner Miccoli, kan jeg ikke tro at han driver med utpressing, sier Palermo-president Maurizo Zamparini.

Den kontroversielle presidenten tviler også på om Miccolis kommentarer om Falcone stemmer.

- Jeg vil ikke kommentere det. Vi må vente og se hva han faktisk har sagt. Jeg tviler på at journalister får vite om bevis før advokater og jeg tviler på at han i det hele tatt sa disse tingene.

Miccoli benekter ikke sitt vennskap til Lauricella, men nekter for å vite om mafiabåndene.

- Fotballspillere i sør omgås folk de ikke vet om er kriminelle eller vanlige mennesker. Gud vet hvor mange kriminelle jeg har tatt i hånden. Uansett, mener jeg det var lurt av Miccoli å forlate Palermo, sier Zamparini.

Gennaro Gattuso ble nylig ansatt som klubbens nye hovedtrener.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.