Stjernespiss til Premier League

Foto: Getty Images / All Over Press

Klubben bekrefter overgangen.

11.07.13 15:05

Den målfarlige spissen Wilfried Bony er klar for Premier League-klubben Swansea. Det bekrefter waliserne på sin nettside torsdag.

Spissen kommer fra Vitesse i Nederland og koster Swansea 12 millioner pund. Det tilsvarer rundt 110 millioner norske kroner.

Bony har i lengre tid blitt koblet med klubben, og det var ventet at overgangen ville bli sluttført denne uken. Nå er det altså bekreftet.

- Det er fantastisk at alt er i orden. Nå er det viktig at jeg retter alt fokus mot de utfordringene som venter meg i framtiden, sier mannen fra Elfenbenskysten.

Måljegeren ser spesielt fram imot å spille i Europa League for sist sesongs ligacupvinnere i England.

- For meg er Europa League fokus nummer én. Jeg liker å spille i Europa. jeg er vant til det, sier storscoreren.

Bony scoret over 30 ligamål for Vitesse sist sesong og ble både toppscorer og årets spiller i den nederlandske toppdivisjonen i 2012/13-sesongen.

Han blir sett på som en rask, sterk og bevegelig spiss, som er en svært god avslutter. Bony er det de i England ofte kaller «a fox in the box».

24-åringen har tidligere spilt for Sparta Praha i Tsjekkia, før han kom til Vitesse i 2011. Han er fostret opp på ungdomsakademiet til Issia Wazi i hjemlandet.

Spissen er også her i Norge kjent for å ha holdt Marcus Pedersen ute av laget til Vitesse. Med Bony nå solgt, kan det åpne seg nye muligheter for nordmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.