ÅRÅSEN (Nettavisen): På en pressekonferanse tirsdag ble Erlandsen presentert som ny LSK-trener.

56-åringen, som forlot samme jobb i 2004, har fått i oppdrag å redde klubben fra et nedrykk som har kommet nærmere og nærmere de siste ukene.

Siden 01. mai har Lillestrøm tatt ti fattige poeng, kun Start har gjort det dårligere.

Nå har Erlandsen seks kamper å redde klubben på.

- Det er veldig stor utfordring, men jeg har aldri vært redd for noe. Lillestrøm er i en situasjon som er veldig utsatt, men jeg skal prøve å ta de grepene som skal til for at hele klubben kommer på trygg grunn, sier Erlandsen til Nettavisen.

Sto i kiosken

56-åringen har hatt et bankende LSK-hjerte lenge. Både som spiller og trener har han vært en stor del av gultrøyenes historie, og som trener var han mannen som sto bak den strålende 2001-sesongen som endte med en bitter andreplass bak Rosenborg.

I dag spiller tre av Erlandsens barn i klubben, trent av Arne selv, selvsagt. Og for bare noen serierunder siden sto han faktisk i pølsekiosken på Åråsen og gjorde dugnadsarbeid for klubben.

- Det stemmer, dugnad må alle gjøre, sier Erlandsen.

Han bryr seg om klubben, forteller han. Erlandsen har bodd i Lillestrøm i mange år, og sier han kommer til å bo her i mange år fremover. Han har over 20 års fartstid som spiller og trener.

- Dette er klubben som er mitt hjerte nær, sier han.

- Som LSK-mann, hvordan vil det være å rykke ned med klubben?

- Jeg vet ikke, for jeg har ikke gjort det før. Vi er konstruktive og løsningsorienterte, sier han.

200.000 i bonus

LSKs styreleder Owe Halvorsen sier til Nettavisen at det var et samlet styre som ønsket å ansette Erlandsen som ny trener. Han vil ikke si noe om Erlandsen får en bonusutbetaling hvis klubben overlever i Tippeligaen.

Men etter det Nettavisen erfarer vil Erlandsen få utbetalt en bonus på 200.000 kroner hvis LSK redder plassen.

Til sammenligning sikret Marcus Pedersen seg en bonus på én million kroner da han signerte for Brann i 2014 hvis klubben unngikk nedrykk. Det klarte de som kjent ikke og spissen forlot Brann til fordel for Strømsgodset ett år senere.


Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann var mannen som hadde hovedansvaret for å finne klubbens nye trener. Han begrunner valget av Erlandsen slik:

- Han er en kulturbærer, har god erfaring og er godt oppdatert på spillertroppen. Han har sett mange kamper og treninger tidligere i år, og vi har spilt 4-4-2 de siste kampene med Runar og hatt en bra utvikling. Arne skal ta over den stafettpinnen og dra den lenger i den retningen, sier Bjarmann til Nettavisen.

Ville ha mer tid

LSK har valgt å kun gi Erlandsen kontrakt ut sesongen. Den nye LSK-treneren legger ikke skjul på at han ønsket en avtale som strakk seg over lenger tid enn de seks neste kampene, men forteller til Nettavisen at han har forståelse for klubbens valg om å tilby ham en korttidskontrakt.

- Jeg synes det er helt normalt at man i en sånn situasjon må se an hvordan situasjonen er når serien er over. Det har jeg egentlig full forståelse for. Hadde jeg vært Torgeir og Owe, så hadde jeg gjort akkurat det samme, forteller Erlandsen til Nettavisen.

56-åringen skal jobbe videre med det samme trenerteamet Runar Kristinsson hadde med seg. Det er kun hovedtreneren som skiftes ut.

Med seks kamper igjen å spille ser det svært stygt ut for gultrøyene. Fasit sier direkte nedrykksplass og tre poeng opp til sikker plass. Sogndal (h), Stabæk (b), Brann (b), Start (h), VIF (b) og Molde (h) er kampene LSK har å gjøre det på.

- Hvordan anser du mulighetene for å klare det, Erlandsen?

- Jeg er veldig opptatt av å jobbe bra på hver eneste trening. Jeg er veldig opptatt av hverdagen, ikke hva som skjer om to måneder. Om vi har reddet plassen om to måneder, har vi klart den jobben vi er her for å gjøre, sier Erlandsen.

Flere eksperter har uttrykt skepsis overfor valget av Erlandsen som redningsmann.

- Jeg tror de velger feil, tvitret Jesper Mathisen.

Andre har påpekt at LSK velger en trener med en spillestil som har gått ut på dato.

Tull, mener Erlandsen.

- Når Island kommer til kvartfinalen i EM, er det sjarmerende og hyggelig. Når vi spiller en sånn type fotball er det kynisk og destruktivt. Leicester vant Premier League med en spillestil som er nærliggende å se på. Men det er spillerne som avgjør hvilken type fotball du skal spille, sier den ferske LSK-sjefen.

Ber om fansens støtte

Erlandsen ledet tirsdag sin første LSK-trening. Nå gleder han seg til å komme skikkelig i gang.

- Min første oppgave er å få frem kompetansen hos enkeltspillere. Så er det min jobb som leder å få dette inn i en struktur. Jeg har sett såpass mye, så jeg vet noenlunde hvilke knapper vi kan trykke på, sier Erlandsen.

Søndag får han sin første test. Da kommer Sogndal til Åråsen i det som blir omtalt som den første av seks cupfinaler for Lillestrøm.

LSKs sportsdirektør Bjarmann ber fansen gripe anledningen.

- Jeg håper på god støtte på søndag. Den nye generasjonen LSK-spillere har ikke opplevd hvordan det var å spille på Åråsen med fullt trøkk, de har ikke opplevd hvor fantastisk Åråsen kan være. Hvis man hadde fått til dette på søndag, og vunnet samtidig, tror jeg vi har snudd mye, sier Bjarmann.

Kampstart søndag er 15.30.

LES OGSÅ: