RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoke har gjort Carew ti år yngre

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
- Jeg er i andre halvdel av karrieren, men kroppen føles som den er i første, sier spissen.

ESTÁDIO ALGARVE (Nettavisen): - Det var umulig for meg å fortsette i Villa, sa John Carew til de oppmøtte pressefolkene på Gardermoen, før landslagets avreise til Faro i Portugal mandag morgen.

Dermed løftet den storvokste spissen så vidt på sløret om hvorfor han forlot Birmingham-klubben nå i vinter, og signerte for Stoke på en låneavtale som løper ut inneværende sesong i Premier League.

Det har det siste halve året vært utallige spekulasjoner rundt nordmannens forhold til Villa-manager Gérard Houllier, og Carew går nå langt i å bekrefte at franskmannen er grunnen til at han ville bort.

- Dette gjelder noe som ligger langt tilbake i tid. Fra tiden i Lyon, sa Carew uten å utdype nærmere.

- Funnet meg til rette
Flere timer senere hadde mandag morgen på Oslo Lufthavn blitt til mandag ettermiddag på Estádio Algarve i Faro. Banen der blant annet Nederland slo Sverige under Portugal-EM i 2004.

Og etter å ha tilbrakt store deler av dagen i et flysete med bærbar pc, iPad, musikk på ørene og et rødt teppe godt pakket rundt beina, var Carew på ny klar til å snakke med pressen.

Denne gangen om Stoke

Og om sin nye klubb – der Carew sist helg fikk en drømmedebut på hjemmebane da han vartet opp med både scoring og målgivende mot Sunderland – valgte veteranen å hente fram litt flere ord.

- Jeg trives veldig godt der. Det har vært noen fantastiske dager så langt, og jeg har virkelig funnet meg godt til rette der foreløpig, sier den norske klubbnomaden om sin nye klubb til Nettavisen.

- Noen medspillere som har imponert deg spesielt?

- Jeg kan ikke trekke fram enkelte, fordi hele gjengen har vært fantastisk, svarer Carew.

- Hva med manager Tony Pullis?

- Han er en helt fantastisk manager, og det var han som overbeviste meg om å gå til Stoke. Han viste at han satte pris på meg, og snakket varmt om klubben til meg da jeg vurderte Stoke, sier han.

- Ut ifra det jeg har opplevd i klubben så langt, følers det som jeg har gjort et riktig valg, sier Carew.

- Sterkere og sterkere
Og det er kanskje ikke bare Carews karriere som har hatt godt av et miljøskifte. Også kroppen til den 31-årige kraftspissen - som har slitt mye med skader i senere tid – kan få nyte godt av Stoke-stilen.

- Det er en veldig fysisk spillestil, med høyt trykk og høyt tempo. Jeg har mange store spillere rundt meg, som avlaster meg i spillet slik at jeg ikke bruker like mye energi på dueller som tidligere.

- Dette gir meg også en litt annen rolle enn før. Nå trenger jeg ikke hele tiden å være han store sterke. Jeg blir som sagt avlastet i den rollen, og kan finne rom og vinne annenballer. Og det ser ut som også det fungerer. Det fungerte i helgen, og jeg håper det fortsetter, sier kraftspissen.

Helsemessig føler også Carew seg bedre enn på lenge, etter overgangen.

- Jeg har jo fleipa litt i forhold til kroppen min, og at jeg nå har klart å spille tre kamper på rad uten å ha vondt. Men jeg føler meg bare sterkere og sterke, og ser på det som positivt, sier 31-åringen.

- Uansett hvem du er, så er det tøft med tre kamper på en uke. Jeg er på en måte i andre halvdel av karrieren som fotballproff nå, men kroppen føles likevel som om den fortsatt er i første.

- Positive følelser
Onsdag kveld blir Carew trolig å finne på topp når Norge møter Polen til dyst i Portugal. Og den store spissen håper at helgens fulltreffer mot Sunderland – faktisk sesongens første ligamål i Premier League for nordmannen – vil gi mersmak til flere fulltreffere både for Stoke og Norge.

- Det ga meg en flying start, eller, det ville vært en flying start med seier uansett, men det var en morsom opplevelse, uten at jeg skal hype det for mye. Det var jo kun en fotballkamp, smiler han.

- Det var ikke så viktig i forhold til landslaget, men gøy å vinne og få scoringen. Jeg har drevet med dette i 15 år profesjonelt nå, så jeg håper jeg kan ta med meg slike positive følelser inn i nye kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere