RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoke-spiller testes for alvorlig sykdom

Foto: Pa Photots/Scanpix
Sist oppdatert:
Robert Huth kan ha blitt rammet av hjernehinnebetennelse.

Sesongstarten i Premier League er ti små dager unna, men oppkjøringen går ikke som planlagt for alle klubbene.

Stoke, som møter Reading i seriepremieren, må forberede seg på å spille uten forsvarskjempen Robert Huth. 27-åringen kan være rammet av den meget alvorlige sykdommen hjernehinnebetennelse, som ifølge altvitende Wikipedia kan ha en letalitet på opp mot 20 prosent, og som kan føre til alvorlig hjerneskade.

- Dette er en stor bekymring for oss, men det viktigste er Roberts helse, og vi krysser fingrene for at det skal gå bra, sier Stoke-manager Tony Pulis, ifølge Sky Sports.

Huth ble lagt inn på sykehus mandag, etter å ha slitt med et virus siden klubbens USA-tur tidligere denne måneden. Tyskeren skal gjennom flere tester onsdag.

- Han begynte å føle seg uvel like før hjemreise fra USA forrige uke, og har blitt verre over helgen. Vi er ikke kjent med omfanget av sykdommen, men han skal gjennom flere tester, så vi vet mer i løpet av dagen, utdyper Pulis.

Huth, som har spilt 19 landskamper for Tyskland, kom til Chelsea i 2001. Han vant to Premier League-titler med London-klubben før han ble Middlesbrough-spiller i 2006.

I 2009 ble han hentet av Stoke, og har siden utmerket seg for polkastripene. Han ble kåret til klubbens beste spiller i 2009 og var en viktig brikke på veien mot FA-cupfinalen i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere