*Nettavisen* Sport.

Stokkelien ødela for Kongsvinger

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Kongsvinger trengte tre poeng mot Start - de klarte kun ett.

17.10.10 19:56

KONGSVINGER - START 3-3:

Med fem poeng opp til Hønefoss på kvalifiseringsplassen i Tippeligaen, og fire kamper igjen å spille, var Kongsvinger i praksis avhengige av å slå Start i søndagens oppgjør på Gjemselund.

Og det så lenge bra ut. Kongsvinger ledet nemlig både én og to ganger, men til slutt var det Starts Mads Stokkelien som skulle sørge for at ikke alle poengene ble igjen i de dype skoger.

Dårlig start
Det startet elendig for Kongsvinger. Start spilte rundt hjemmelaget, og det var helt fortjent da Christer Kleiven satte inn 1-0 til gjestene.

Det var kanskje det som måtte til for at hjemmelaget skulle våkne. Først sørget Kim Holmen for balanse i regnskapet, da han scoret sitt første mål i Kongsvinger-trøya.

Deretter var det Lars Kristian Krogh Gerson som skulle gi Kongsvinger enda mer håp om å kunne berge plassen i Tippeligaen. Unggutten fikk lade skuddfoten fra 25 meter og plasserte ballen forbi Kenneth Høie i Start-målet.

Dermed gikk Kongsvinger til pause med noe så sjeldent som ledelse.

Det varte imidlertid ikke lenge. To minutter var gått av andreomgangen da Ole Martin Årst satte et innlegg fra Espen Hoff forbi Kongsvinger-keeper Olav Dalen.

Stokkelien utlignet
Men Kongsvinger var klare over hva som sto på spill i oppgjøret, og bare to minutter etter Årsts utligning svarte hjemmelaget. Et langt kast fra Kim Holmen landet på hodet til Mame Niang, og avslutningen gikk forbi alle Start-spillerne og i mål.

Skulle Kongsvinger ta tre poeng og melde seg på i kampen om kvalifiseringsplassen?

Et kvarter før slutt fikk man svaret. Et frispark havnet hos Clarence Goodson, som skjøt via Mads Stokkelien og i mål, og dermed 3-3 på Gjemselund.

Flere mål ble det ikke og dermed ett poeng til Kongsvinger. Det er to for lite for å holde liv i håpet om å klatre til kvalifiseringsplass. Det er fem poeng opp til Hønefoss, med bare tre kamper igjen å spille. Med tanke på Kongsvingers resultater i år, er det lite sannsynlig at de klarer å ta igjen det forspranget.

Dermed ser det ut til at det blir Adeccoliga-fotball på Kongsvinger i 2011.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.