Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stokkelien vant norsk New York-duell

Mads Stokkelien scoret i straffekonken for New York Cosmos.
Mads Stokkelien scoret i straffekonken for New York Cosmos. Foto: Mathias Ask (NTB scanpix)
Lillebror ble «kongen av New York».

NY COSMOS – NY CITY FC 2-2 (4-3 etter straffer):

NEW YORK (Nettavisen): Flere nordmenn var sentrale da New York Cosmos tok seg videre i fjerde runde i US Open Cup på bekostning av naborivalen New York City FC.

Cosmos-angriper Mads Stokkelien gikk seirende ut, mens Mikkel «Mix» Diskerud og keeperdebutant Eirik Johansen nå kun har serien å tenke på.

11.000 tilskuere på Shuart Stadium i Long Island fikk se et fyrverkeri av en fotballkamp, som Cosmos vant på straffer.

- Det føles helt fantastisk. Det var helt ubeskrivelig ute på der. Den hadde alt et derby skal inneholde. Nå kan vi jo utrope oss kongen av New York, sier Stokklien til Nettavisen.

Det så lenge ut som om New York City FC skulle ta seg videre, selv uten stjernespiller David Villa, som ble spart på grunn av et tett kampprogram.

NYCFC tok en 2-0-ledelse etter scoringer av Kwadwo Poku, men Cosmos kom tilbake med en scoring i det 64. minutt av Leo Fernandes, og på overtid utlignet Luckymore Mkosana for hjemmelaget. Det kom ingen avgjørelse i ekstraomgangene, og dermed ble det straffekonk.

Norsk duell i MLS

Stokkelien var første straffeskyter for Cosmos, og scoret enkelt fra krittmerket.

- Jeg meldte meg frivillig til å ta det første. Jeg har alltid tatt straffespark, og føler meg veldig sikker på det. Jeg hadde lyst til å ta det første, og jeg hadde friske ben i tillegg, så jeg følte det var naturlig, sier Stokkelien til Nettavisen.

Diskerud tok det fjerde straffesparket for NYCFC, og scoret. Han var ikke tilgjengelig for pressen etter kampen. Det var heller ikke Johansen, som reddet et straffespark, mens et annet gikk over. Men NYCFC bommet tre ganger, og Johansen klarte ikke å stoppe det avgjørende straffesparket til Hunter Gorskie.

- Jeg syntes han var litt ujevn i starten, men det er normalt i en stor kamp med god atmosfære. Men utover i kampen syntes jeg han ble bedre og bedre, sier NYCFC trener Jason Kreis om debutanten Johansen.

GOD STEMNING: Mix og Mads Stokkelien fant tonen.

Diskerud, Johansen og Stokkelien holder kontakten også utenfor banen i New York. Stokkelien, som har spilt lengst av trioen i USA, la ikke skjul på at det var morsomt å spille mot vennene.

- Det var kult. De er gode venner av meg, men i dag var vi fiender. Det var gøy å gå seirende ut av den norske duellen. De var ikke så veldig fornøyde da jeg snakket med dem etter kampen, men i morgen er vi venner igjen, sier Stokkelien til Nettavisen.

Mulighet

NYCFC ble medlem av MLS før sesongen, og eies av både Manchester City og baseballaget New York Yankees. David Villa er allerede i klubben, mens Frank Lampard er på vei denne sommeren.

Cosmos gjenoppsto i 2010, og tok over arven etter det legendariske laget Pele og Franz Beckenbauer spilte for på 70-tallet. De spiller på det nest øverste nivået i USA, nemlig NASL.

Siden det ikke er opprykk og nedrykk i USA er US Open Cup en ekstremt viktig mulighet for lag fra NASL for å vise at de kan hamle opp med lag i den øverste divisjonen. I fjor vant Cosmos 3-0 mot New York Red Bulls i samme runde.

- Det er jo kjempeviktig. Det er jo et «statement» at vi slår New York City i år, og at vi slo New York Red Bulls i fjor. Vi matcher MLS-lagene. Det er utrolig viktig å vise at vi holder nivået og vel så det, sier Stokkelien.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere