*Nettavisen* Sport.

Stolt – og overrasket

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Odd er for alvor med i medaljekampen. Det overrasker selv trener Dag-Eilev Fagermo.

26.07.09 21:16

VÅLERENGA – ODD 0-3:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Treneren for den lille Skien-klubben var stolt som en hane etter seieren over Vålerenga. At VIF skapte dobbelt så mange sjanser som bortelaget (8-4), brydde ham lite.

– Vi hadde færre sjanser, men våre var til gjengjeld ekstremt store. Sjanser du skal score på. Greit, VIF hadde et par store sjanser de også, men vi har Arni Gautur Arason. Han er en matchvinner, sier Fagermo til Nettavisen.

Mens VIF hadde en 17-årig debutant i mål som klønet det til på den første scoringen, hadde Arason to feberredninger i andre omgang. Like etter reaksjonsredningen på Dawda Leighs skudd etter 65 minutter, gikk Odd rett opp og kontret. I stedet for 1-1, ble det 2–0.

– Andremålet var fantastisk. Særlig ettersom vi har trent masse på kontringsspill i ferien, sier han.

– Overrasket
Nå er skiensklubben, som rykket opp foran årets sesong, på 3. plass med medalje innen rekkevidde. Det hadde få trodd før sesongstart, heller ikke Fagermo selv.

– Ja, det er overraskende. Men det viser at det er mulig å gjøre mye ute av lite. Jeg er utrolig stolt av det vi har prestert så langt i år. Vi er nyopprykket, er med i cupen og i toppen i serien. Bedre kan det ikke bli, sier han.

Forklaringen er ingen trylleformel, mener han:

– Først og fremst handler det om at vi har en tydelig spillestil, og et lag med en fin blanding av gamle og unge spillere.

Gjorde endringer
Før møtet med Vålerenga, gjorde Fagermo en liten taktisk endring for å demme opp for VIFs sterke midtbane. Han gikk bort fra den faste 4-3-3-formasjonen og lot Simen Brenne få jobben med å nøytralisere Martin Andresen.

– Vi hadde kun vunnet borte én gang tidligere i år, så vi gjorde noen grep. Simen gjorde en kjempejobb, løp fra Martin ved flere anledninger og scoret også ett mål. Nå har han sju – ikke verst for en midtbanespiller, sier Odd-treneren.

Nå møter Odd topplaget Rosenborg neste helg – hjemme på Skagerak Arena. Fagermo gleder seg.

– Bedre markedsføring foran en toppkamp kan du ikke få. Rosenborg er nok rystet av vårt resultat her i dag, og jeg tror det er en god timing å møte dem nå.

Effektive
Det var på mange måter en merkelig kamp på Ullevaal. VIF skapte åtte sjanser, inkludert tre til Moa der han vanligvis er sikker. Men VIF-spissen snublet i ballen, traff feil eller mistet balansen i avslutningsøyeblikket. I motsatt ende scoret Odd tre på fire sjanser.

– Vi er for dårlig i begge boksene, konkluderte VIF-trener Tor Ole Skullerud.

De gangene VIF endelig traff målet, var eks-VIF-keeper Arason der med hendene. Særlig skuddet til Leigh og headingen til Erik Hagen fikk islendingen til å utføre superredninger. For øvrig så VIF ut til å savne spillere som Andre Muri, troy Perkins, Bengt Sæternes, og ikke minst Daniel Fredheim Holm.

– Dette er en solid nedtur, men vi får svelge det i oss og kjempe videre, sier Skullerud.

Og konstaterer at VIF raser videre nedover tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.