Gå til sidens hovedinnhold

Stolt Linnes forsvarte samboeren

Galatasaray-spilleren Martin Linnes var høyt oppe etter å ha scoret sitt første landslagsmål i 8-0-festen mot San Marino.

– Det er godt det, og absolutt noe å ta med seg videre. Det kom åtte i dag så det var én av mange, men for meg betyr det veldig mye. Jeg har ikke for vane å score altfor mange mål, så å få et landslagsmål betyr mye for meg, sa Linnes til NTB etter kampslutt.

– Vi tok aldri lett på det og var på fra start. Det ble en god ledelse tidlig, og vi fikk tid og rom til å spille den fotballen vi ønsker. Det kunne blitt mer, vi var nærme 10 og 11-0 enn de var ett mål, fortsatte den tidligere Molde- og Kongsvinger-spilleren.

Kjæresten slaktet nett-trollene

Kjæresten til Linnes skapte nylig oppstyr da hun på bloggen sin gikk hardt ut kritikerne som har vært negative til den allsidige glåmdølen. I innlegget «Landslaget og Galatasaray, nok er nok», fortalte Elisabeth Haugen at hun er frustrert.

«Men det som gjør meg så fryktelig sint er at det sitter nett-troll på sosiale medier som mener både det ene og det andre. Jeg er 99 prosent sikker på at de ikke har sett en eneste kamp etter at Martin spilte sin siste kamp i Molde. For er det noe jeg er helt sikker på, så er det at de ikke har sett han spille i den gule og røde drakta her i Tyrkia», er noe av det Haugen skriver i sin blogg.

Videre sto det «og til dere som leste overskriften «Linnes tjener 30 millioner (kroner) på å være i Tyrkia i tre år» og dermed konkluderte med at han valgte denne klubben kun for penger, burde også gjøre research». Haugen påpeker at den tyrkiske ligaen «faktisk er veldig bra» og peker på hvor populær Istanbul-klubben er. «For ikke å snakke om at klubben har over 3,7 millioner fans på Instagram, sammenlignet med for eksempel Tottenham som har 1,3 mill.»

– Hun driver og holder på med sitt. Jeg synes det er moro. Det er mange som setter pris på å høre om hvordan vi har det der nede. Dette får hun bare holde på med, det er bare gøy, sa Linnes og forsvarte fruens tastetrykk.

LES: Børs: Slik spilte Norge mot San Marino

LES: Norge hylles etter storseieren


26-åringen skulle i utgangspunktet starte kampen på benken, men fikk muligheten da en ryggplaget Jo Inge Berget måte gi seg på oppvarmingen.

– Jeg fikk litt tid til å varme opp. Jeg fikk nokså tidlig beskjed om «at det kunne bli noe», men den endelige beskjeden kom rett før kampstart, men jeg var allerede «god og varm» da matchen startet.

– Friskmelder oss ikke helt

Midtbanespilleren fikk 90 minutter og kronet kampen med å sette inn det siste målet etter fint forarbeid av Alexander Søderlund.

– Det er ikke en kamp som friskmelder oss helt, men jeg synes vi viser profesjonalitet og ydmykhet. Selv om det ble fire-fem og seks, fortsatte vi bare å male på og spille som Lars Lagerbäck vil.

Underveis var San Marino-spillerne så slitne at de ba Norge om å ta foten av gasspedalen, som er helt vanlig i italiensk Serie A.

– Vi fikk slakt nedi Tyskland sist (0-6) og var revansjlystne. VI ville vise oss fram for det norske folk og vise at vi kan spile fotball. Da kaster vi ikke vekk en omgang på å slappe av. Vi har mye å trene på og mye nytt å lære, og da må vi bruke de mulighetene vi har.

Seieren var Norges største på 25 år.

– Vi trenger litt positivitet om landslaget. Det har vært mange nedturer og negativitet. Jeg håper vi klarer å snu trenden, og håper finspillet fortsetter søndag (Nord-Irland).

Les også

Slik spilles UEFAs nye nasjonsliga

Kommentarer til denne saken