*Nettavisen* Sport.

Stopper saken mot Inge André Olsen

Foto: Holm, Morten (Scanpix)

Doms- og sanksjonsutvalget avviser Påtalenemndas anmeldelse mot Stabæk-lederen.

20.01.12 14:14

Påtalenemnda innstilte på at Stabæks sportssjef Inge André Olsen skulle fratas retten til å ha verv innenfor Norges Fotballforbund i 18 måneder, som straff for sin rolle i overgangsskandalen hvor Veigar Páll Gunnarsson og en opsjon på Hermann Stengel ble solgt fra Stabæk til Vålerenga.

Olsen er imidlertid ikke underlagt fotballforbundets jurisdiskjon, mener Doms- og sanksjonsutvalget.

Politietterforskes
«Med utgangspunkt i den dokumentasjon som er fremlagt i saken, har Utvalget kommet til at det ikke foreligger tilstrekkelig sikre holdepunkter for å legge til grunn at Inge André Olsen var medlem av Stabæk Fotball sommeren 2011, da den angivelig staffbare handling ble foretatt. Usikkerheten med hensyn til spørsmålet om medlemskap må komme Olsen til gode, og Utvalget har derfor konkludert med at han ikke omfattes av idrettens jurisdiksjon,» opplyser fotball.no.

Utvalget avviser derfor saken mot Inge André Olsen.

Stabæks sportssjef er imidlertid fremdeles under politietterforskning. I slutten av november ble han kalt inn til avhør hos Asker og Bærum politidistrikt. Det samme ble Truls Haakonsen, som nylig gikk av som sportsdirektør i Vålerenga.

Seks års fengsel
Politiet mistenker at det ble begått grovt bedrageri da Veigar Páll Gunnarsson ble solgt fra Stabæk til Vålerenga, som også betalte mistenkelig mye for å sikre seg en opsjon på Hermann Stengel. Teorien går på at overgangene ble arrangert på en måte som skulle bidra til at Stabæk ville slippe å betale Nancy mer enn 500.000 for sitt krav på 50 prosent av Gunnarssons overgang.

- Avhørene forløp greit. De kom med sitt syn i saken. Faktamessig er det ikke enorm avstand mellom hva de mener de har gjort og hva vi mener de har gjort, men de mener at de ikke har gjort noe galt med sin involvering i saken, fortalte politiadvokat Morten Stene til Nettavisen den gang.

Både Olsen og Haakonsen er siktet for overtredelse av straffeloven § 275 jf. § 276, altså grov økonomisk utroskap. Dette har en strafferamme på inntil seks års fengsel.

Nettavisen har ikke fått svar på telefonhenvendelsene til Inge André Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag