RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoppet Tottenhams seiersrekke

Foto: Alastair Grant (AP)
Sist oppdatert:
Gjestene startet best, men Birmingham bestemte seg for å ødelegge Tottenhams lange rekke.

BIRMINGHAM - TOTTENHAM 1-1:

Tottenham kom til St. Andrews' og bortemøtet med Birmingham som et av de store formlagene i Premier League: Inkludert 3-0-seieren over Werder Bremen i Champions League hadde laget vunnet sine fire siste oppgjør, blant annet to imponerende seiere mot Arsenal og Liverpool.

Og det startet også godt mot Birmingham. Det var gjestene som tok initiativet fra start, og det tok ikke mer enn 19 minutter før Sebastien Bassong hadde ført Tottenham i ledelsen.

Kontrollerte før pause
Gareth Bale slo et frispark fra høyre, og keeper Ben Foster i Birmingham-buret hadde ingen heldig inntreden da han bokset ballen rett i beina til Bassong.

Den kamerunskfødte franskmannen viste ingen nåde, banket ballen i mål, og Tottenham var på vei mot sin femte strake seier.

Slik så det i hvert fall ut utover omgangen. Tottenham fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd, og vertene hadde mer enn nok med å hindre både to- og tremålsledelse for London-laget før pause.

Det klarte de, og til tross for et solid overtak og ledelse etter de første 45 minuttene, burde ingen Tottenham-supportere ha følt seg trygge på tre poeng riktig ennå.

For Birmingham-manager Alex McLeish har en god statistikk mot London-lag: I løpet av elleve hjemmekamper mot lag fra hovedstaden under skottens ledelse, hadde Birmingham kun tapt én match før lørdagens oppgjør.

Fortjent utligning
Og de blåkledde vertene ville ikke ødelegge den gode statistikken.

Birmingham kom nemlig langt bedre med etter pause, og fikk flere muligheter til å utligne Tottenhams ledelse.

Elleve minutter før full tid befant plutselig venstreback Liam Ridgewell seg alene gjennom med keeper Gomes, men sistnevnte reddet med en god beinparade.

Gjestenes håp om å holde nullen i et Premier League-oppgjør for første gang siden seriestarten ble imidlertid knust to minutter seinere, da Craig Gardner avsluttet et godt angrep ved å stange ballen inn i mål med hodet fra kort hold.

Stort mer skjedde ikke, og dermed måtte de to lagene ta til takke med poengdeling etter å ha styrt hver sin omgang.

For Tottenhams del betyr det at laget taper terreng til Manchester City på fjerdeplass, etter at sistnevnte slo Bolton 1-0 etter en tidlig scoring av Carlos Tévez.

Birmingham på sin side legger seg på en foreløpig 14.-plass på tabellen, men med farlig kort avstand til bunnstriden. Bare tre poeng skiller ned til Wigan på 18.-plass under nedrykksstreken.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere