Stor dramatikk da Brann ble snytt for seieren

SCORET: Erik Huseklepp sendte Brann opp i ledelsen mot Fredrikstad mandag ettermiddag.

SCORET: Erik Huseklepp sendte Brann opp i ledelsen mot Fredrikstad mandag ettermiddag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Fredrikstad utlignet på overtid.

06.04.15 17:18

FREDRIKSTAD - BRANN 1-1:

Fredrikstad-spiss Henrik Kjelsrud Johansen reddet et poeng mot Brann da han scoret to minutter på overtid i en svært underholdende fotballkamp.

Brann så lenge ut til å få en drømmestart på tilværelsen i OBOS-ligaen da de gjennom store deler av kampen ledet 1-0 i Fredrikstad etter at Erik Huseklepp hadde sendt bergenserne i ledelsen etter 19 minutter.

Men Brann ble redusert til ti mann da Fredrik Haugen fikk sitt andre gule kort for dagen etter 74 minutter, og på overtid klarte altså hjemmelaget å slå tilbake.

Rikard Norling og hans spillere må dermed reise noe skuffet hjem til Bergen med kun et poeng etter deres første kamp i OBOS-ligaen.

Ekstra skuffende er det nok også at Brann skulle ha gått opp til 2-0 da Jakob Orlov satte ballen i mål i andre omgang, men dommeren annullerte målet feilaktig for offside.

Skuffet Haugen
Utviste Fredrik Haugen var lite fornøyd med dommerens innsats etter kampen.

- Dommeren deler ut for mange gule kort i dag. Jeg synes det er litt billig, totalt sett. Det kan være jeg hiver meg litt for mye, men jeg synes totalt sett ikke at det skal være rødt kort, sier Haugen til TV 2 etter kampen.

- Jeg hørte også at Orlov ikke var i offside på det målet, sier Haugen.

Klikk på bildet for å forstørre.

1-0: Erik Huseklepp kunne juble for 1-0 til Brann, men Fredrikstad slo tilbake. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Huseklepp scoret
Det var gjestene fra Bergen som kom best i gang i Fredrikstad mandag ettermiddag. Rikard Norlings menn åpnet aggressivt og hjemmelaget slet til tider med å henge med.

Kampen første store sjanse kom etter 18 minutter spill da Jakob Orlov tok med seg ballen og avsluttet fra noe skrått hold. Skuddet gikk dessverre for Brann i stolpen.

Men minuttet senere klarte ikke Fredrikstad lenger å stå i mot presset fra gjestene. Erik Huseklepp snappet opp ballen fra en uheldig FFK-keeper Jon Masalin som klarterte rett i Brann-spilleren. Fra cirka 12 meter var Brann-spilleren iskald og sendte eget lag i ledelsen til enorm jubel fra de tilreisende supporterne.

FFK-sjanser
Mens Brann hadde vært det klart beste laget i åpningen av kampen, tok Fredrikstad fullstendig over like etter scoringen.

Etter 26 minutter fikk Amin Nazari en god mulighet for hjemmelaget, men FFK-spillerens skuddforsøk gikk via en Brann-spiller og ut til corner.

På det påfølgende hjørnesparket var det Dag Alexander Olsen som kom til en god avslutning, men skuddet gikk like til side for stolpen.

Nesten for Huseklepp
Etter ti minutter med Fredrikstad-dominans, kom Brann tilbake inn i kampen igjen mot slutten av omgangen.

Som tidligere i omgangen, skapte Erik Huseklepp problemer for hjemmelaget og etter 36 minutter var han kun centimetere fra å sette inn sitt andre mål for dagen. Denne gangen var det Kristoffer Barmen som spilte fri Huseklepp med en 45-graders pasning fra dødlinjen, men sistnevnte satte ballen like til side for mål.

Da dommeren blåste av første omgang stod det 1-0 til Brann.

Annullerte Brann-mål
Akkurat som i førsteomgang, var det Brann som startet best også etter hvilen.

Etter 51 minutter spill, var gjestene uheldige som ikke økte ledelsen. Først satte Kristoffer Barmen i stolpen fra skrått hold, før Orlov satte returen i mål. Dommeren valgte imidlertid å annullere målet for offside, men TV-reprisen viste at det skulle ha stått 2-0 til Brann.

Minuttet senere var Brann nære frempå igjen. Denne gangen var det Kristoffer Larsen som kom til avslutning da han mottok ballen i feltet. Brann-angriperen banket til, men Masalin vartet opp med en god redning.

Straffe til Fredrikstad
Selv om Brann skapte problemer for FFK, ga hjemmelaget på ingen måte opp. Etter 63 minutter fikk de en enorm mulighet til å utligne da dommeren pekte på straffemerket etter en hands av Brann-back Erdin Demir.

Steffen Nystrøm fikk i oppgave å ta straffen for Fredrikstad, men han klarte ikke å overliste nyinnkjøpte Alex Horwath som vartet opp med en meget god redning i Brann-målet.

Klikk på bildet for å forstørre.

REDDET STRAFFE: Alex Horwath reddet straffe mot FFK. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Utvisning
Ti minutter senere skulle det bli mer dramatikk på Nye Fredrikstad Stadion da Brann ble redusert til ti mann. Fredrik Haugen fikk nemlig sitt andre gule kort for dagen da han ble avblåst for filming inne i Fredrikstads sekstenmeter.

Med én mann mer på banen, forsøkte Fredrikstad å sette inn en støt mot slutten av kampen. Hjemmelaget slet imidlertid å komme til de voldsomt store sjansene.

Henrik Kjelsrud Johansen var riktignok nære scoring da han fikk avsluttet på hodet etter en corner, men ballen dalte ned like til side for Brann-målet.

Johansen skulle imidlertid få muligheten igjen. For to minutter på overtid kunne han slippe jubelen løs da han stanget inn Rozhat Shaswaris innlegg.

Klikk på bildet for å forstørre.

REDDET FFK: Her redder Henrik Kjelsrud Johansen Fredrikstad når han utligner på overtid mot Brann. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Da dommeren blåste av kampen stod det 1-1 mellom Fredrikstad og Brann i årets første kamp i OBOS-ligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.