*Nettavisen* Sport.

Storbæk sjokkerte alle

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Poengene forsetter å renne inn for Ståle Solbakkens menn. Ham-Kam er det største overraskelseslaget i Tippeligaen. Mot Fredrikstad var det venstrebacken Jarl-André Storbæk som sjokkerte mest.

HAM-KAM - FREDRIKSTAD 3-2: To mål foran hjemmetilhengerne var spesielt og smakte ekstra deilig for den høyrebeinte vesntrebacken.

- Dette er en kamp jeg kommer til å huske, ja, gliser Storbæk etter kampen.

Se her for komplett kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-TV.

Omstilling
I de første kampene har det vært mye positivt fokus på Ham-Kams belgiske back Axel Smeets. Mot Fredrikstad var det en kar fra Trysil som kom i søkelyset. Sindige Storbæk tok ikke helt av, men innrømmet at det var artig å score.

- Mine første tippeligascoringer, det er spesielt. Nå får jeg bare prøve å få min tredje snart, fleiper han.

For han innrømmer at ikke alt har gått på skinner etter overgangen fra Raufoss i fjor.

- Jeg havnet på venstre back og har måttet omstille meg. Jeg har slitt en del med posisjonsspillet. Det har blitt en del terping og video, men nå føler jeg at det går bedre. Da kan jeg strø på litt offensivt, sier en fornøyd Storbæk til TV 2 Nettavisen.

Gode på dødballer
Begge scoringene kom etter dødballer. Den første kunne han dundre inn på retur etter et frispark, mens det andre var et innøvd cornertrekk, som han umarkert og sikkert kunne styre i mål med hodet.

For publikum ble det en underholdende og hendelsesrik kamp. Hjemmelaget var det førende laget før pause, men Fredrikstad hevet seg og gjorde det svært så spennende etter pause. De to lagenes trenerne var begge lite imponert over gavmildheten og rufsete prestasjoner hos sine spillere.

- Jeg er overrasket over at vi vinner i Tippeligaen på en så dårlig dag. Dette er vår dårligste prestasjon så langt, sier en lettet Solbakken.

- Bittert
Trenerkollega Knut Torbjørn Eggen likte selvfølgelig ikke situasjonen.

- Vi slipper de alt for lett til. Det er ikke bra nok, slår han fast.

- Vi hadde veldig trua på forhånd i dag, men det blir tungt å score mer enn tre mål for å vinne.

Eggen gjorde et par taktiske grep i pausen, som førte til at Fredrikstad kom mer med i kampen. Men de kom aldri nærmere enn Markus Ringberg’s andre redusering.

- Vi leser tabellen vi også, opplyste han til de som stresset ham om nedrykkspøkelset.

Nevnte Ringberg trives tydeligvis på Briskeby, da han også i fjor scoret to mål her. Den gangen ordnet han 2-1 seier. Denne gangen var han mindre fornøyd.

- Det bitre er at vi scorer fem mål på de to siste kampene, og får null poeng. Vi slipper inn alt for billige mål. Men nykommere lærer og forhåpentligvis har vi lært allerede til søndag mot Stabæk, avslutter bortelagets måljeger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag