RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HJERNESKADE: Ajax-talentet Abdelhak Nouri har fått omfattende hjerneskader etter kollapsen under en treningskamp 8. juli.
HJERNESKADE: Ajax-talentet Abdelhak Nouri har fått omfattende hjerneskader etter kollapsen under en treningskamp 8. juli. Foto: Martin Meissner (AP)

Storebroren til hjerneskadd Ajax-talent: – Vil trolig ikke kunne tenke, spise eller gå igjen

Sist oppdatert:
Det er lite sannsynlig at Ajax-talentet Abdelhak Nouri (20) vil kunne leve et normalt liv igjen etter å ha pådratt seg en varig hjerneskade.

Det var under en treningskamp mot Werder Bremen 8. juli at Nouri plutselig falt om ute på gressmatta i Østerrike. Det ble iverksatt livreddende tiltak, og selve gjenopplivingen var vellykket.

Men nærmere undersøkelser viste at den nederlandske unggutten hadde fått en alvorlig hjerneskade som følge av kollapsen. Trolig skyldtes det mangel på oksygen.

Legene er sikre

Ifølge Ajax er det store deler av Nouris hjerne som ikke lenger fungerer. I helgen utdypet storebroren Abderrahim konsekvensene i et intervju gitt til avisen Algemeen Dagblad.

– Legene er sikre i sin sak. Det ser ikke bra ut. Hvis han i det hele tatt våkner, tror legene at han ikke vil kunne tenke, spise eller gå igjen. Han vil ikke kunne kjenne igjen noen, forteller han og legger til:

– Men vi gir ikke opp. Vi tror på at Gud vil hjelpe oss. Nå prøver vi å tilpasse oss denne situasjonen.

Debuterte i fjor

Ajax er svært berørt av det som har skjedd. «Våre tanker og bønner går til ham og hans nærmeste i denne tunge stunden» skrev klubben i en uttalelse da Nouris omfattende hjerneskade ble kjent torsdag.

– Abdelhak er et stort talent, men vi vil dessverre aldri få vite hvor langt han kunne ha nådd, sa Ajax-direktør Edwin van der Sar.

Nouri debuterte for førstelaget til Ajax under en cupkamp mot Willem II i september i fjor. Han scoret i debuten.

I mai var Nouri en del av Ajax-troppen som reiste til Sverige for å møte Manchester United i europaligafinalen, men han var ikke blant de utvalgte og måtte se finalen fra tribuneplass.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere