Storspill uten manager

Foto: AFP/Scanpix

John Carew fra start for Aston Villa. Les alt om runden her!

14.08.10 21:19

ASTON VILLA - WEST HAM 3-0:

Aston Villa og John Carew står uten manager.

Men det ser ikke ut til å plage Birmingham-laget nevneverdig. For under ledelse av midlertidig manager Kevin MacDonald, gikk laget ut i hundre under serieåpningen lørdag.

West Ham gjestet Villa Park, og det skulle ikke gå lang tid før steinansiktet til Avram Grant ble enda mer steinaktig. Det sørget nemlig Stewart Downing for etter et snaut kvarters spill.

Dominerte stort
Den tidligere Boro-vingen var våken på en retur West Ham-keeper Robert Green hadde gitt på et skudd fra Marc Albrighton, og hadde ingen problemer med å sette ballen sikkert i mål.

Noen minutter før scoringen hadde John Carew hatt en gigantsjanse. Nordmannen snappet et tilbakespill, og kom alene med keeper. Men i det Carew skulle runde målvakten, fikk James Tomkins en tå på ballen, som spratt i stolpen og ut.

Aston Villa dominerte likevel stort de første 45 minuttene, mens gjestene hadde lite å by på. Fem minutter før pause skulle presset gi ytterligere uttelling for det managerløse hjemmelaget.

Ashley Young slo presist inn fra høyrekanten, og inne i feltet ventet Stilian Petrov. Den defensive midtbanemannen stupte fram og headet ballen kontant i mål. 2-0 sto seg til pause.

Perle av Milner
Etter hvilen kom West Ham noe mer med i kampen, og både James Tomkins og Carlton Cole hadde i løpet av kort tid gode muligheter for å sette inn en redusering, og skape spenning.

Men i stedet for at gjestene skulle få et halmstrå å gripe etter, var det i stedet omstridte James Milner som skulle sette den definitive spikeren i kista til Avram Grant og gjengen.

Marc Albrighton kom seg fri på venstrekant, og la nydelig inn til Manchester City-aktuelle Milner. Landslagsmannen nølte ikke, og hamret kula kontant i mål på direkten. Et herlig mål og 3-0!

Målet kan fort ha vært hans siste for Villa.

LES OGSÅ: - Given vil få sjansen

For en debut
Det var imidlertid ikke bare Aston Villa som storspilte lørdag. Også nykommer Blackpool, som av de fleste har blitt dømt nord og ned denne sesongen, imponerte i premieren mot Wigan.

De oransje leverte en meget habil første omgang borte på DW Stadium, og hele tre ganger måtte Wigan-keeper Chris Kirkland konstatere at ballen havnet der den helst ikke skulle være.

Gary Taylor-Fletcher åpnet ballet etter 16 minutter, mens Marlon Harewood la på til 2-0 i det 37. minutt. Rett før pause ordnet samme mann, som nylig signerte for Blackpool, ny scoring.

I andre omgang sørget Alex Baptiste for den totale ydmykelsen av hjemmelaget da han satte inn 4-0 etter en keepertabbe.

Bent åpnet kontoen
Darren Bent ble noe overraskende vraket til sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika, men for Sunderland leverer spissen varene dag ut og dag inn. Lørdag scoret han mot Birmingham.

Etter 24 minutter fikk han muligheten fra straffemerket, og i duell med tidligere Manchester United-keeper Ben Foster var han sikker, og sendte burvokteren til høyre og ballen til venstre.

I andre omgang vartet Birminghams Stephen Carr opp med et selvmål, men fulltreffere av Scott Dann og Liam Ridgewell sørget for at det ble poengdeling på The Stadium of Light.

Vant gjorde også Wolverhampton i seriepremieren, og ulvene noterte seg for 2-1 på hjemmebane. David Jones og Steven Fletcher scoret hvert sitt mål i løpet av kort tid i første omgang, mens Abdoulaye Fayé reduserte for Stoke etter hvilen.

Kenwyne Jones, som ble hentet til Stoke for en rekordsum tidligere i uken, ble byttet ut med skade etter 14 minutter.

Gamst fra start
Morten Gamst Pedersen startet kampen da Blackburn vant 1-0 hjemme mot Everton i premieren lørdag. Kampen ble avgjort tidlig i første omgang da Everton-keeper Tim Howards tabbe ga Nikola Kalinic muligheten til å sende ballen i tomt bur.

En annen nordmann som var i aksjon lørdag var Brede Hangeland. Hans Fulham, nå under ledelse av Mark Hughes, gikk imidlertid målløse av banen borte mot Bolton. Det endte 0-0.

Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.