Stortalent sier nei til Norge

Foto: Peter Steffen / Ap / NTB scanpix

Mathis Bolly skal spille for en annen nasjon.

Mathis Bolly er en av flere nordmenn som gjør sine saker bra i den tyske Bundesligaen.

Den tidligere Lillestrøm-spilleren gikk til Fortuna Düsseldorf i vinter og blir sett på som et av Norges mest spennende angrepstalenter.

Nå ser det imidlertid ut til at Norge ikke får spesielt mye glede av Bolly likevel. Ifølge TV 2 ønsker han nemlig ikke å spille med det norske flagget på brystet.

I stedet ønsker han å spille landslagsfotball for Elfenbenskysten.

- Jeg har sterke bånd til både Norge og Elfenbenskysten, så dette har ikke vært lett. Jeg har mildt sagt grublet mye. Men jeg har valgt ut fra hva som føles mest riktig for meg. Det å spille for A-landslaget til Elfenbenskysten er en utrolig stor mulighet, og en drøm jeg har hatt i lang tid, sier Mathis Bolly til TV 2.

Bolly har norsk mor og ivoriansk far.

Spissen skal også ha gitt U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud beskjed om at han ikke ønsker å være med det norske laget til U21-EM i Israel denne sommeren.

Elfenbenskysten er regnet som en av Afrikas fremste nasjoner i fotball og har stjerner som Didier Drogba, Gervinho og Yaya Toure i troppen.

Bolly kan få sin debut for nasjonen under VM-kvalifiseringskampene nå i juni. Får han spilletid da, vil ha ikke kunne ombestemme seg og spille for Norge i framtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.