*Nettavisen* Sport.

Stortalentet avgjorde for Norge

Foto: Roald, Berit

Per-Mathias Høgmo har fått sin første seier som landslagssjef.

15.01.14 21:38

NORGE - MOLDOVA - 2-1:

Det skjedde da Norge gikk seirende ut av treningskampen mellom Norge og Moldova i Abu Dhabi onsdag kveld.

Vikings kjempetalent Yann-Erik de Lanlay (21) ble matchvinner med en vakker 2-1-scoring drøye 20 minutter før slutt.

– Han har vært en ener i Viking, og vi så det i dag. Han er veldig god med ball og har evne til å skape ubalanse og komme til avslutninger. Han meldte seg virkelig på, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo til NTB.

Det avgjørende målet oppsummerer 21-åringen slik:

– Det var nok en blanding av instinkt og tanke. Jeg fikk akkurat kikket opp og så at keeperen sto på halvdistanse. Da lobbet jeg over ham. Det var deilig å se den gå inn, sa matchvinneren til NTB.

Også landslagssjefen var fornøyd med det han fikk se.

- Vi spilte oss gradvis bedre utover kampen. Vi er kamprustne og hadde et nykomponert lag, men pasningsspillet satte seg etter hvert, vi spilte oss til sjanser og scoret to fine mål, var Høgmos oppsummering av kampen overfor MAX.

Rødtrøyene åpnet dårlig, men utover i kampen var Norge det klarte beste laget, og Høgmos menn skapte etter hvert flere store sjanser.

Første baklengs mot Moldova
Moldova hadde fra før spilt fire kamper mot Norge, og aldri scoret et mål. Den statistikken ble altså brutt onsdag kveld.

Selve kampen åpnet i et labert tempo, og det måtte gå 21 minutter før Norge skapte en målsjanse. Ola Kamara fant Jo Inge Berget inne i feltet, men Molde-spissen ble hindret i det han skulle sette ballen i mål.

I stedet var det Moldova som skulle ta ledelsen. Først fikk de en dødball få skjønte bæret av, og da det norske forsvaret stilte seg opp, utnyttet Moldova et uorganisert Norge-forsvar.

Ballen ble slått fra venstre der Igor Picusciac sto klar, og inne i boksen hadde Vaeceslav Posmac få problemer med å sette den i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

- Vi sover litt der når frisparket kommer tidlig, påpekte ekspertkommentator Tom Henning Hovi på Max etter scoring.

Men Norge slo tilbake før pause. Morten Gamst Pedersen gjorde en god jobb og vant ballen høyt i banen, før han spilte gjennom Ola Kamara inne i feltet. Fra skrått hold var storscoreren iskald og chippet inn utligningen.

- Dette var veldig deilig, sier Ola Kamara etter kampen.

Dermed sto det 1-1 da lagene gikk til pause.

Andre omgang startet med en stor sjanse til Norge. Jo Inge Berget kombinerte flott med Jørgen Skjelvik, og sistnevnte befant seg plutselig helt alene inne i feltet. Fra skrått hold skjøt han imidlertid håpløst utenfor med flere meter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Norge hadde et solid overtak etter pause, og drøye 20 minutter før slutt fikk de norske guttene uttelling. Thomas Kind Bendiksen fikk ballen sentralt i banen, kikket opp og spilte en aldeles nydelig ball opp mot en fremadstormende Yann-Erik de Lanlay.

Viking-spilleren tok ned ballen lekkert med én touch, før han lobbet inn 2-1-scoringen med touch nummer to.

Mot slutten av kampen fikk både Jo Inge Berget og innbytter Erik Huseklepp store sjanser til å øke ledelsen, men ballen ville ikke over streken.

Dermed endte det til slutt 2-1 til Norge, og Høgmo kan lettet konstatere at alt snakket om den manglende seieren nå forsvinner.

Lørdag spiller Norge sin andre kamp i Abu Dhabi, og da er Polen motstander. Kampen har avspark klokken 15.

Disse startet for Norge:
Ørjan Nyland – Espen Ruud, Tore Reginiussen, Vegard Forren, Jørgen Skjelvik, Yann-Erik de Lanlay, Harmeet Singh, Thomas Kind Bendiksen, Morten Gamst Pedersen – Jo Inge Berget, Ola Kamara

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.