RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stortalentet herjet - etter kampen husket han ingenting

BANENS BESTE: Vikings Zymer Bytyqi takker publikum etter kampen. Unggutten herjet i sin hjemmedebut.
BANENS BESTE: Vikings Zymer Bytyqi takker publikum etter kampen. Unggutten herjet i sin hjemmedebut. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
18-årige Zymer Bytyqi i drømmeland etter storspillet mot Tromsø.

VIKING – TROMSØ 3-1:

VIKING STADION (Nettavisen): Han herjet på høyrekanten i sin første Viking-kamp fra start. Med en scoring og en assist ble den 18 år gamle nyervervelsen kåret til hjemmelagets soleklart beste spiller.

Først la han innlegget som førte til den viktige 1-0-scoringen, før han selv satte spikeren i kista et kvarter før slutt.

Til slutt ble han byttet ut til stående applaus fra de snaut 10.000 oppmøtte på Viking stadion søndag.

Drømmedag
Hovedpersonen selv var i himmelen etter storspillet, og ikke minst etter å ha fått sin første scoring. Han ble så glad at han måtte ha hjelp for å forklare hvordan målet var.

- Jeg kan ikke huske målet, sa han til pressen etter kampen.

FORNØYD: Kjell Jonevret.

Bytyqi meldte overgang Viking i vinter, og syntes det var stort å spille fra start og ikke minst gjøre mål i sin hjemmedebut for de mørkeblå.

- Det var en utrolig følelse å score mål for Viking, sier han.

Trener Kjell Jonevret var fornøyd med hvordan unggutten responderte etter å ha fått tillit fra start.

- Han har jobbet bra i hele vår, og hvis han fortsetter å spille som i dag blir det fast plass videre, sier Jonevret til Nettavisen.

- Utrolig viktig med seier
Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med å slå tilbake etter 1-0-tapet for Mjøndalen i seriepremieren. Etter den kampen raste han mot dommeren etter at Viking ble snytt for et klart straffespark.

- Det er utrolig viktig å få den første seieren, både for oss og publikum. Ellers kunne det fort blitt negativ stemning her, sier svensken til Nettavisen.

Han slår fast at det fremdeles er ting å jobbe med, men at finspillet får komme senere. Først og fremst er det viktigst å dra i land den første trepoengeren.

- Vi gjør en ok kamp, men ikke så mye mer enn det. Etter 3-1-målet tar vi mer over og får en del sjanser til å gjøre flere mål, sier han.

GODE: Vikings Zymer Bytyqi og Veton Berisha hadde grunn til å juble.

Fikk hjelp av Tromsø-forsvaret
Viking var det klart beste laget i første omgang, men det var Tromsø som kom til kampens første avslutning. Et langskudd fra Remi Johansen så ut til å duppe over Viking-keeper Iven Austbø, men sisteskansen klarte å slå den til corner.

Hjemmelagets første sjanse kom etter et kvarter. Zymer Bytyqi ble spilt fri på høyrekanten og la inn mot Bödvarsson. Simen Wangberg kom til unnsetning og stanget den til corner i siste sekund.

Tjue minutter ble Zymer Bytyqi spilt fri på høyrekanten. Han slo et hardt og lavt innlegg inn i boksen. Først på ballen var en uheldig Magnar Ødegaard, som skled ballen inn i eget nett bak en sjanseløs Benny Lekström.

Kjempesjanser for Nisja
Zdenek Ondrásek hadde en stor sjanse til å utlikne på en corner halvveis ut i omgangen, men skuddet gikk like utenfor.

Ti minutter senere kunne det stått både 2-0 og 3-0 hadde Vidar Nisja vært i det effektive hjørnet.

To hjørnespark på rad resulterte i gigantsjanser for midtbanespilleren. På den første stod han helt alene og fikk skyte, men en kjemperedning fra Benny Lekström holdt bortelaget inne i kampen.

Sekunder senere måtte Tromsø-keeperen ha stengene til hjelp. Nisja kom seg fri og fikk et godt treff med hodet, men til nesten hele Viking stadions ergrelse gikk ballen via stolpen og ut.

Resten av første omgang ebbet ut i intet, og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

VENNER: Vikings Yann-Erik de Lanlay går av banen sammen med Magnar Ødegaard.

Vakker scoring og keepertabbe
Men det så ut som Tromsø, og spesielt Gjermund Åsen, hadde brukt pausen godt. Publikum hadde knapt kommet seg ut av pølsekøen da Åsen fikk stå helt alene på rundt 20 meter. Han dundret ballen i krysset, og 40 sekunder ut i andre omgang var vi like langt.

Men det gikk ikke mer enn ti minutter før hjemmelaget svarte ved Veton Berisha. Tromsø-keeper Benny Lekström sendte ut en forferdelig pasning, som gikk rett i beina til Vikings nummer 10. Han gjorde ingen feil alene med keeper, og Viking var igjen i ledelsen.

Overkjøring
Og et kvarter før slutt var det kampens store spiller, Zymer Bytyqi, som satte spikeren i kista. En corner ble klarert rett i beina til 18-åringen. Han dunket ballen via en Tromsø-forsvarer og i mål

Resten av kampen handlet kun om hjemmelaget, og både Jon Dadi Bödvarsson, Indridi Sigurdsson og Vidar Nisja var nære på å gjøre aftenen verre for bortelaget.

Flere mål ble det dog ikke, og de snaut 10.000 oppmøtte gikk fornøyde hjem.

Neste runde reiser Viking til Bærum for å møte Stabæk, mens Tromsø tar imot Lillestrøm på Alfheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere