Stortalentet herjet med Molde

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Han har lovet 15 mål. Det var Ole Gunnar Solskjær og Molde de første som fikk merke.

15.03.13 21:41

VIKING - MOLDE 2-1 :

Fredag kveld var det duket for serieåpning i Tippeligaen, og Molde skulle måle krefter mot Viking på Stavanger Stadion.

De regjerende seriemesterne tok tidlig ledelsen i oppgjøret, men måtte til slutt gå slukøret av banen med et 2-1-tap i sekken.

God Berisha
En av dem som skal ha mye av æren for det, er Veton Berisha. 18-åringen var som ventet et friskt pust i Viking-angrepet, og Berisha scoret ett av Vikings mål i serieåpningen.

Stortalentet hadde også en ball i treverket før pause, og han har dermed fått en meget god åpning på den nye sesongen, men unggutten er neppe veldig overrasket over det selv.

Torsdag gikk han nemlig ut og lovet 15 mål i serien denne sesongen. Med tanke på at toppscorerne i Tippeligaen endte på 14 mål forrige sesong, er det et hårete mål å sette seg når man så vidt er gammel nok til å kjøre bil.

- Noe av det jeg liker mest med Berisha, er at han er hardtarbeidende i tillegg til å være en målscorer, bemerket Petter Myhre på TV 2 mot slutten av oppgjøret.

- Reiste oss
Selv var Berisha fornøyd med den gode starten på sesongen.

- Det er aldri kjekt å få baklengsmål så tidlig, men vi reiste oss og fikk et mål, noe som ga oss et kick. Dermed gikk vi ut i andre omgang, Trond Olsen scoret, og det var nok til å vinne kampen, sier Berisha til TV 2 etter kampen.

Han storkoste seg ute på matta etter Olsens 2-1-scoring, for da ble det mye plass å boltre seg i.

- Molde måtte frem og score mål, og da ble det mye rom for oss å løpe i, og det utnyttet vi godt, sier Berisha.

- Skuffende
Molde og Magnus Wolff Eikrem var naturlig nok langt nede etter den poengløse seriepremieren.

- De slår oss nok en gang, og det er skuffende. Det er bra det er to uker til neste kamp, sier Wolff Eikrem til TV 2 rett etter kampslutt.

Viking-kaptein Indridi Sigurdsson var langt mer fornøyd, naturlig nok.

- Dette var veldig deilig, jeg skal ikke bruke noen andre ord enn det. Jeg synes også vi fortjente seieren, sier Sigurdsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Fartsfylt åpning
Selve kampen åpnet i stort tempo, og hjemmelaget Viking kunne tatt ledelsen allerede etter fem minutter. King Osei Gyan fikk stå alene foran mål på fem meter, men Molde fikk blokkert i siste sekund.

Kampens første scoring kom før det var spilt 10 minutter i Stavanger. Magnus Wolff Eikrem spilte Mattias Moström fri med en herlig chipp, den svenske vingen klarte å rive seg løs og skjøt ballen i mål bak Rune Almenning Jarstein.

Viking var svært nærme umiddelbar utligning, men to minutter etter Moldes 1-0-scoring smalt skuddet fra Veton Berisha i stolpen.

Berisha-scoring
Molde stilte med nyinnkjøpte Joona Toivio fra start i midtforsvaret, og han viste seg fra en god side i tippeligadebuten. Etter 20 minutter reddet han et Viking-forsøk på streken, men hjemmepublikum måtte ikke vente lenge på nettkjenning.

Etter 30 minutter var det nemlig duket for årets første scoring for stortalentet Valon Berisha. Nykommer Jon Dadi Bödvarsson kom seg løs på høyresiden, og det lave innlegget gikk hele veien til Berisha på bakerste stolpe, som enkelt prikket inn utligningen.

Berisha har et uttalt mål om 15 scoringer denne sesongen, og han startet i hvert fall som planlagt.

Til tross for flere store sjanser, gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Etter pause var det Viking som tok tak i kampen. Det skulle også medføre mer jubel for de fremmøtte hjemmepublikummerne.

Snudde kampen
Drøye 10 minutter ut i omgangen fikk Trond Olsen ballen til venstre på Moldes banehalvdel. Bodøværingen skar inn i banen, dro seg løs og skjøt ballen i mål bak Espen Bugge Pettersen.

Dermed gikk Viking opp til 2-1, men det må være lov å sette spørsmålstegn ved forsvarsspillet Molde viste frem i den situasjonen.

Molde kjempet for å komme tilbake i kampen, og Viking satset mer og mer på kontringer utover kampen. Det lyktes de nesten med etter 84 minutter, da Trond Olsen ble spilt gjennom og skjøt ballen i mål. Dessverre for hjemmelaget vinket assistentdommeren for offside.

Molde klarte dermed ikke å komme tilbake i kampen, og Viking fikk en drømmeåpning på sesongen med en 2-1-seier.

Vikings neste kamp spilles 1. april, borte mot Sarpsborg. Molde møter Lillestrøm dagen derpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.