Gå til sidens hovedinnhold

Støtte for engelsk Mesterliga-playoff

- Det virker spennende, sier toppmanager.

Mandag ble det kjent at det Premier League-styret vurderer å innføre et system der de som ender opp på plassene fire til sju ved sesongslutt skal gjøre opp seg imellom om den fjerde og siste plassen i Mesterligaen for engelske lag. Bakgrunnen for forslaget skal være et forsøk på å sikre at ikke bare de såkalte fire store får sjansen til å forsvare Englands ære i turneringen.

Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool har endt som de fire beste i fem av de siste seks sesongene i Premier League, og for disse lagene ville nok en slik ny løsning være lite ønskelig.

Men for de lagene som lurer like bak kan dette vise seg å være muligheten de har ventet på. For at forslaget skal gå gjennom må de 20 klubbene i ligaen stemme i favør med minst 14 mot 6.

- Virker spennende
En av klubbene som de siste årene har snust på å etablere seg blant de fire beste i Premier League er Aston Villa. Villa-manager Martin O'Neill er derfor en av de som støtter det nye forslaget.

- Det høres faktisk veldig spennende ut. Jeg ville i hvert fall ikke utelukke det sånn med en gang, spesielt ikke om vil blir nummer sju, forteller nordiren til lokalavisen Birmingham Mail.

- Jeg skjønner at laget som pleier å bli nummer fire kanskje ikke akkurat hopper av glede over forslaget, men om reglene var klare på forhånd, slik at det ikke kom som noen overraskelse, da hadde det nok vært lettere og godta, sier O'Neill.

- Tror de stemmer for
Den nye playofforslaget kan altså føre til en balansering av både det sportslige og økonomiske i Premier League.

- Det blir interessant å se hva klubbene mener om dette, fordi 14 klubber er nødt til å stemme for forslaget. Men bortsett fra topp fire, så tror jeg de andre vil stemme ja, sier O'Neill.

Om Premier League-styret får det som de vil, blir det dog også flere kamper i et allerede tettpakket kampprogram for flere av lagene, noe som spesilet kan føre til problemer i sesonger med EM- og VM-sluttspill.

- Det er helt klart et spørsmål om når man skal klare å avvikle en slik playoff etter en allerede tøff sesong. Men premien er tross alt så stor, vi snakker faktisk om Mesterliga-deltagelse i august her, sier treneren.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken