*Nettavisen* Sport.

Straff: 8,8 millioner i bot

Foto: Pa Photos/Scanpix

Carlos Tevez må betale dyrt for spillenekten, men så tjener han til gjengjeld ellevilt godt i Manchester City.

25.10.11 21:36

Carlos Tevez måtte starte på innbytterbenken da Manchester City 27. september møtte Bayern München i en Champions League-kamp på Allianz Arena. Da Roberto Mancini ville sende argentineren på banen i et forsøk på å hente inn Bayerns-ledelse, nektet Tevez å spille.

Spillenekten førte selvfølgelig til et enormt oppstyr.

På pressekonferansen etter kampen sa en følelsesladd Mancini at Tevez aldri ville få spille for Manchester City igjen så lenge han er manager i klubben.

- Jeg kan ikke akseptere at denne ene spilleren nekter å gå på banen, sa Mancini.

Klubben startet en egen gransking av hele hendelsesforløpet, og denne granskingen er nå ferdig. Konklusjonen er at Tevez brøt kontrakten på fem punkter.

Det betyr ikke nødvendigvis at han er ferdig i City.

Straffen er bot og to ukers utestengelse, som anses som allerede sonet ettersom Tevez ikke har spilt et minutt for Mancini etter denne episoden.

Boten tilsvarer fire ukelønner, som ifølge ESPN Soccernet utgjør om lag én million pund, eller 8,8 millioner kroner. Carlos Tevez tjener altså rundt 2,2 millioner kroner i uka.

Det er likevel tvilsomt om Roberto Mancini vil gi Tevez sjansen til å spille for City med det første. Ett argument for å gjøre det, er at Manchester City vil ivareta spillerens markedsverdi best dersom han får spille.

Tevez har 14 dager på seg til å anke klubbens straffeutmåling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag