*Nettavisen* Sport.

Straffe? Straffe? Straffe?

Foto: Reuters/Scanpix

Dramatisk da Liverpool gikk på sesongens første tap.

10.09.11 22:15

STOKE - LIVERPOOL 1-0:

Liverpool og Kenny Dalglish har imponert i sesongåpningen etter motgangen forrige sesong.

Lørdag kom imidlertid det første tapet - og det på særdeles dramatisk vis.

Hele tre ganger ropte Liverpool-spillerne på straffe, uten å få gjennomslag.

Isteden var det Stoke som avgjorde fra krittmerket.

- Vi ønsker å behandle dommerne med respekt - og det mener jeg at jeg har gjort også - men enda viktigere er det at jeg respekterer fotballklubben min. Hvis jeg mener at vi blir behandlet urettferdig, er jeg nødt til å gjøre som alle andre ville ha gjort. De fire første seriekampene har hatt flere omdiskuterte hendelser, og hver gang har dommerne dømt mot oss, sa en oppgitt Dalglish etter tapet, ifølge sportinglife.com.

- Jeg kommer til å snakke med klubbens eiere for å høre hva de mener. Det siste jeg ønsker er at min oppførsel skal overskygge klubbens suksess.

Tabbe av Carragher
Det første utbruddet fra gjestene kom etter 14 minutter. Etter en heading fra Dirk Kuyt traff ballen armen til Rory Delap, som kan forsvare seg med at hånden befant seg i en såkalt «naturlig posisjon», og dommer Mark Clattenburg overså hendelsen.

Fem minutter senere var historien en annen, og Clattenburg pekte kontant på straffemerket på Liverpools banehalvdel. Jamie Carragher gjorde en klønete tabbe da han rev ned Jonathan Walters i feltet, og spissen satte selv inn 1-0-målet.

Det ble også kampen eneste mål.

Dramatikken ville imidlertid ingen ende ta.

Liverpool var svært farlige ved flere anledninger, men det var tydelig at Luis Suarez og Charlie Adam ble frustrerte av det hardtarbeidende og knallgode forsvaret til Stoke.

Ville seg ikke for Liverpool
Samtidig viste Clattenburg liten velvilje overfor Liverpool-spillerne.

Like før pause ropte Dalglish' menn på straffe for andre gang, da Martin Skrtel ble felt og ikke traff skikkelig på et skudd. Igjen gikk spillet videre.

Kvarteret etter hvilen var Liverpool ekstremt nære å putte utligningen uten hjelp fra verken Stoke eller Clattenburg. Fem gigantsjanser på rappen burde ha endret status på måltavla, men hjemmelagets keeper, Asmir Begovic, viste klasse, og holdt nettet på mirakuløst vis reint.

Gjestene puttet inn offensiv styrke i form av Andy Carrol og debutanten Craig Bellamy, og presset mot Stoke-målet var alt annet enn avtakende.

Stillingen var likevel fortsatt 1-0 da klokken tikket mot overtid, og Liverpool-frustrasjonen ble ikke mindre da troppen for tredje gang ropte på straffe. Igjen var en arm i veien for utligning, men Clattenburg mente igjen at armen til Matthew Upson var plassert i en «naturlig posisjon».

Stoke passerte Liverpool
Den aller siste sjansen fikk Suarez, som for øvrig fikk gult kort for munnbruk, fem minutter på overtid, men det var verken spissens eller Liverpools dag på Britannia Stadium. Gebovic mistet ballen i beina på uruguayaneren, men kula ble sendt utenfor stengene.

Det samme ble poengene, som alle ble igjen i Stoke.

Tony Pulis, som nå står med åtte poeng etter to seiere og to uavgjorte kampen, passerte Dalglish på Premier League-tabellen.

Liverpool har vunnet to, spilt én uavgjort og nå tapt én kamp, og har sju poeng på femteplassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.