RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Straffedrama da hjemmestatistikken røk

Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Null poeng og 0-8 i målforskjell var fasiten for lagene som hadde besøkt Sarpsborg 08 inntil lørdag.

SARPSBORG 08 - LILLESTRØM 2-4:

Men statistikken ble knust da Lillestrøm møtte opp på Sarpsborg stadion. Henning Bergs menn sørget for at hjemmelagets nuller sprakk ettertrykkelig.

Roar Johansens Sarpsborg 08 har framstått imponerende og solid på eget kunstgress så langt denne våren. Men med uberegnelige Lillestrøm på besøk i regn og sterk vind mistet sarpingene raskt tryggheten.

- Vi hadde mange store muligheter. Men Lillestrøm var mye mer effektive enn oss, og da vinner de også kampen, sa Johansen til TV 2.

Sarpsborg-treneren irriterte seg over slurv i forsvarsspillet før begge de to første LSK-målene. De omdiskuterte straffesituasjonene ville han ikke si like mye om.

Martin Wiig og hjemmelaget følte seg snytt for en mulighet fra krittmerket og en mulig utvisning av Lillestrøms sisteskanse Stefán Logi Magnússon. Sarpsborg-leiren synes nok heller ikke at dommeren gjorde rett da LSK fikk straffe for en nærmest identisk situasjon mot slutten av kampen.

- For meg ser det ut som straffe da Wiig blir tatt. Men jeg satt langt unna og hadde skrå vinkel. Men dommeren tar en avgjørelse der og da og vi får stole på at det var riktig, sa Johansen.

Uryddig i forsvar
Det ufyselige været satte sitt preg på mye av oppgjøret. Kanskje var de uhyggelige værforholdene med på å vippe hjemmelaget av pinnen.

Det var i hvert fall tydelig at det var vanskelig for vertene tilpasse seg den sterke motvinden i første halvdel av kampen.

Men også svakt forsvarsspill må ta sin del av skylda for at Lillestrøm sprengte den første nullen allerede etter fem minutter. Sarpsborg-kaptein Kjetil Berge ble fraløpt av Nosa Igiebor da sistnevnte møtte et innlegg fra Karim Essediri ved første stolpe. Nigerianeren hadde ingen problemer med å sette inn 0-1 fra kort hold.

Samme Berge var igjen uheldig da Stian Ringstad fikk fritt spillerom på LSKs venstreside. Innlegget fra kantspilleren traff Anthony Ujah, før Björn Bergmann Sigurdarson løp ballen videre i nettet på merkelig vis.

Les saken: - Vi er ikke gullfavoritter

Tok initiativet
Etter pausen kom Sarpsborg 08 ut med mer besluttsomhet og trykk i angrepsspillet.

De betalte seg før det var gått fem minutter. Etter en kanonade av skudd mot Magnússon, og flere blokkeringer i siste liten, fikk Joackim Jørgensen muligheten like innenfor 16-meterstreken. 21-åringen ga hjemmelaget reduseringen de trengte.

Utligningen kom etter at dommer Kjetil Sælen noe merkelig ga Sarpsborg straffe etter en duell mellom vertenes Øyvind Hoås og Frode Kippe. Flere ganger tidligere hadde Sarpsborg 08 situasjoner som minnet langt mer om straffespark enn akkurat den duellen.

- Det var litt straffe, kommenterte Hoås med et smil overfor TV2, og innrømmet på sett og vis at vertene fikk en gratismulighet.

- Da kan jeg garantere at det ikke var straffe. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig å dømme straffe der, kontret Kippe.

Morten Giæver takket likevel og var sikker fra 11-meteren.

«Reprise» ga LSK-straffe
Men Sælen skulle komme i fokus på nytt da han ga Lillestrøm og Anthony Ujah en mulighet fra krittmerket like etter. Keeper Joacim Heiers felling av Ujah lignet veldig på den manøveren Magnússon hadde sluppet unna med mot Martin Wiig i første omgang.

Ujah var ikke noe dårligere enn Giæver fra straffemerket og sendte bortelaget opp i ny føring.

Samme Ujah ble ti minutter senere helt avgjørende da han uselvisk overlot ballen til spissmakker Sigurdarson alene med Heier. Islendingen satte inn kampens siste mål.

- Det var mange situasjoner i denne kampen. Jeg satt også langt unna, og vi kan sikkert snakke om situasjonene i lang tid. Vi scoret fire mål på bortebane i dag. Det er fantastisk, uttalte Lillestrøms trener Henning Berg til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere