*Nettavisen* Sport.

Straffedrama for LSK Kvinner i Champions League

SURT: Lene Mykjåland og LSK Kvinner tapte mot Frankfurt. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Frankfurt (NTB): LSK Kvinner sikret straffer med 2-0 i mesterligaen borte mot Frankfurt, men tapte 4-5 fra krittmerket. Sherida Spitse bommet fra ellevemeteren i ordinær tid, og misset på det avgjørende forsøket i straffesparkkonkurransen.

Den norske seriemesteren spilte en dårlig kamp på eget gress for en uke siden. Dårlig forsvarsarbeid ga Frankfurt 2-0, og et dårlig utgangspunkt for de norske kvinnene før returoppgjøret i Tyskland i mesterligaens åttedelsfinale.

Etter en tam åpning, fikk LSK Kvinner akkurat det de ønsket et kvarter ut i kampen. Marit Sandvei fant Emma Lundh på en corner og vingen headet inn 1-0.

Et kvarter senere var Lundh igjen på farten. Svensken ble felt, og LSK fikk straffe. Sherida Spitse hadde muligheten til å utligne Frankfurts ledelse allerede etter en halvtime, men skjøt en elendig straffe som målvakt Anne-Kathrine Kremer hadde få problemer med å avverge.

Utlignet

Romerrikingene gjennomførte en god første omgang i sterk motvind, og hevet seg betraktelig fra hjemmeoppgjøret. Det lovet bra for en annen omgang med fordel av medvind.

I pausen var det tydelig at Frankfurt-treneren hadde endret kampstrategi. Det meste dreide seg om forsvar de siste 45 minuttene for tyskerne.

Det ga LSK Kvinner flere muligheter, men utligningen lot vente på seg. Først med 19 minutter igjen på kampuret sikret de norske jentene ekstraomganger. Marita Skammelsrud Lund gjorde 2-0 med et flott skudd.

Straffer

I ekstraomgangene turde verken Frankfurt eller LSK Kvinner å ta de store sjansene offensivt. I tillegg økte vinden, og spillerne fikk større problemer med å få kontroll på ballen. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å kåre vinneren.

Det norske laget fikk ta den første straffen, og Isabell Herlovsen ga LSK en fin start med mål via stolpen.

Også Marita Skammelsrud Lund, Mandy van den Berg og Anja Sønstevold scoret sikkert fra straffemerket, men det gjorde også tyskernes spillere.

På lagenes femte straffe kunne Spitse gjøre opp for straffebommen tidlig i kampen, men sendte ballen utenfor mål. Mandy Islacker avgjorde på tyskernes femte forsøk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.