Straffedrama i Bergen

SIKKER: Amin Askar var en av straffeskytterne som satt ballen i mål.

SIKKER: Amin Askar var en av straffeskytterne som satt ballen i mål. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Sarpsborg 08 slo ut Brann.

24.06.15 22:55

BRANN - SARPSBORG 08 0-0, 0-0 e.e.o, (1-4 på straffer):

Et Bergen badende i kveldssol spilte opp til cupfest da Brann tok imot Sarpsborg, onsdag kveld. Rammen var satt, og Brann skulle forsøke å bli det første ikke-tippeligalaget som gikk til kvartfinale.

Og selv om det tidvis var en festlig kamp, både med temperatur, sjanser og tidvis vakker fotball, ble det en målfattig cupfest.

Kampen ble til slutt avgjort på straffesparkkonkurranse, hvor gjestene trakk det lengste strået.

Målløst
Etter 90 minutter hadde nemlig ingen av lagene klart å sette ballen i mål. Det til tross for store sjanser for begge lag.

Både Azar Karadas og Kristoffer Larsen hadde blant annet mulighet til å sende Brann til cupfinale på overtid av den andre omgangen, men begge to sviktet alene med keeper.

Ekstraomganger
Dermed var det duket for ekstraomganger, men heller ikke i der maktet lagene å få ballen i nota. For når Jacob Orlov valgte å blokkere Fredrik Haugens skudd etter 117 minutter, skjønte hele Brann Stadion at dette kom til å bli avgjort fra ellevemeteren.

I straffesparkkonkurransen viste bortelaget seg å være best.

Sarpsborg scoret på alle sine fire første straffer, mens Vadim Demidov bommet på Branns andre straffe og 17 år gamle Emil Hansson bommet på hjemmelagets tredje straffespark.

Dermed er Sarpsborg videre i cupen. Nå er det bare tippeligalag igjen i cupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.